poster MaestroMaestro is een liefdesverhaal over de complexe relatie tussen muzieklegende Leonard Bernstein (Bradley Cooper) en zijn echtgenote, actrice Felicia Montealegre Cohn (Carey Mulligan).

Beoordeling
Maestro is één van de mooiste films van het jaar! Het is prachtig geschoten. Bijna elke scène is een lust voor het oog. Er zitten een aantal briljante transitie shots in. Bradley Cooper heeft als regisseur geweldige visie of hij heeft een uitstekende cinematograaf ingehuurd. Of allebei.

Het acteerwerk is ook fantastisch. Cooper gaat helemaal op in zijn rol. Er zit zoveel passie in zijn performance en dat straalt hij ook uit. Hij laat weer eens zien dat hij een veelzijdige acteur is. Zeker een Oscar-waardige performance. Ook Carey Mulligan is sterk. Haar rol is niet zo uitbundig als die van Cooper. Ze speelt mooi ingetogen en heeft goed samenspel met Cooper.

Dat allemaal gezegd is Maestro ook een beetje een saaie film. Inhoudelijk is het een standaard biopic. Nooit leren we de personages echt goed kennen. En is het zo’n indrukwekkend liefdesverhaal? Nee, dat ook niet. Het had iets korter gemogen, maar we mogen Cooper dankbaar zijn dat hij niet met de 3 uur durende trend meegaat. Met z’n 2 uur en 9 minuten is het echt lang genoeg. De mooie plaatjes en het acteerwerk hielden uiteindelijk m’n aandacht, niet het verhaal. Jammer.

Conclusie
Op technisch vlak is Maestro een prachtige film met sterk acteerwerk, maar helaas is het ook vrij saai.

3,5 sterren

Maestro is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *