poster Five Nights Mike (Josh Hutcherson) begint aan zijn nieuwe baan als bewaker van een verlaten familie restaurant genaamd Freddy Fazbear’s Pizza. Al snel ontdekt hij dat er iets vreemds aan de hand is.

Beoordeling
Ik zal bekennen: ik kan je niets vertellen over de videogame Five Nights at Freddy’s, behalve de minimale basics. Ik ben wel een fan van de film Willy’s Wonderland, een Freddy’s ripoff met Nicolas Cage in de hoofdrol. Dus ik was wel benieuwd naar de echte Five Nights at Freddy’s film. Misschien had ik de verkeerde verwachtingen, want ik was teleurgesteld in het resultaat.

Ik had een fun en creepy horrorfilm verwacht, maar ik vond het zo saai en de toon te serieus! Een groot deel van de film draait om Mike die worstelt met de zorg voor zijn jonge zusje Abby na de dood van hun ouders. Jaren eerder is zijn broertje voor zijn ogen ontvoerd. Hier voelt Mike zich nog steeds schuldig over, al was hij zelf nog maar een kind toen dit gebeurde. Dit kreeg allemaal teveel aandacht. Ik wil geen film lang medelijden met Mike hebben, omdat hij de meest tragische backstory van het jaar heeft! Ik wil Josh Hutcherson gewoon zien vechten met animatronische figuren!

Gelukkig speelt Hutcherson (The Hunger Games) goed, waardoor het niet helemaal een straf is om naar de film te kijken. Matthew Lillard (Scream) heeft een aardige bijrol en weet het meeste te maken van zijn beperkte screentime. You-actrice Elizabeth Lail komt helaas minder goed uit de verf in haar bijrol als politieagente Vanessa.

Misschien had ik Five Nights at Freddy’s beter gewaardeerd als ik niet eerder Willy’s Wonderland had gezien. Willy’s heeft wel die creepy, komische vibe en een sterke Nicolas Cage die zwijgzaam de strijd aangaat met de animatronische figuren. Dat werkt toch beter voor zo’n film dan een hoop drama.

Conclusie
Five Nights at Freddy’s is misschien leuk voor de fans, maar de betere Freddy-achtige film is Willy’s Wonderland.

2 sterren

Willy’s Wonderland is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *