Een zwijgzame man (Nicolas Cage) krijgt autopech in een afgelegen dorpje. Helaas accepteren ze in dat gat geen creditcards dus om zijn schuld te vereffenen krijgt hij de taak om Willy’s Wonderland in één nacht schoon te maken. Maar wat is Willy’s Wonderland? Een verlaten familie restaurant waar vroeger kinderfeestjes werden gehouden, of zoals iemand anders het misschien zou noemen: hel.

Beoordeling
Nu te zien op Pathé Thuis is Willy’s Wonderland en een aanrader voor Nicolas Cage fans. Cage is sinds Mandy goed op dreef en kiest interessante, soms wat quirky projecten. Zie ook: Color Out of Space. Willy’s Wonderland past goed in dat rijtje. Is een film waarin Nicolas Cage niets zegt, een groot deel van de tijd schoonmaakt en vecht met bezeten animatronische figuren vermakelijk? Het antwoord is uiteraard: ja!

Als het bovenstaande je nog niet overtuigd heeft om Willy’s Wonderland te kijken dan is deze film waarschijnlijk niet voor jou. Deze komische horror moet het van zijn vreemde plot hebben en van Cage. Er is niets diepgaands aan deze film, er is geen twist. What you see is what you get. Cage is de perfecte acteur voor deze rol en hij hoeft niets te zeggen om grappig uit de hoek te komen. Beth Grant (Donnie Darko) speelt prima als de sheriff. De jongeren in deze film, onder leiding van Emily Tosta (Mayans M.C.) kunnen nog wel wat van Cage leren, want zij zijn nogal pijnlijk om naar te kijken. De soundtrack is geweldig!

Conclusie
Breng een bezoekje aan Willy’s Wonderland! It’s fun for the whole family*!

*laat deze film alsjeblieft niet aan je kinderen zien

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *