poster Anyone But YouBen (Glen Powell) en Bea (Sydney Sweeney) beleven een geweldige eerste date samen, maar door een misverstand eindigt hun prille romance. Door een bruiloft zitten ze weer met elkaar opgescheept. Wanneer al hun gekibbel de bruiloft dreigt te verpesten, besluiten ze zich voor te doen als koppel.

Beoordeling
Is de romantische komedie een comeback aan het maken? Ondanks het grote succes van Crazy Rich Asians in 2018 hebben we in de daaropvolgende jaren maar weinig romcoms in de bios gezien. Ik denk aan Last Christmas met Emilia Clarke en Henry Golding, Marry Me met Jennifer Lopez en Ticket to Paradise met George Clooney en romcom queen Julia Roberts. Dat was het wel zo’n beetje. Maar de romcom was niet dood! Nee, tegenwoordig zijn ze vaker te vinden op de grote streamingsdiensten als Netflix en Prime Video. Netflix alleen al bracht ons leuke romcoms als Always Be My Maybe met Ali Wong, Set It Up met Glen Powell, Isn’t It Romantic met Rebel Wilson, Love, Guaranteed met Rachel Leigh Cook en Holidate met Emma Roberts. Gelukkig kunnen we nu in de bios weer genieten van een fijne romcom!

Het script van Anyone But You is losjes gebaseerd op de Shakespeare klassieker Much Ado About Nothing. De film voelt als een begin 2000 romcom en dat is een compliment. Het heeft How to Lose a Guy in 10 Days vibes door de strijd tussen Ben en Bea, al had het er nog iets harder aan toe mogen gaan. Het heeft een aantal leuke, grappige scènes, maar de romance tussen de hoofdpersonages heeft ook iets oprecht. Glen Powell en Sydney Sweeney hebben veel chemie samen en dat spat van het scherm. Vooral Powell is sterk. Zijn komisch talent was al te zien in de serie Scream Queens en ook hier gaat hij er schaamteloos voor. Ik zie hem wel een carrière hebben als Matthew McConaughey; na een aantal romcoms verder met serieuze rollen. Euphoria-ster Sweeney is helaas een beperkte actrice en je ziet dat de makers vooral proberen te focussen op haar betere kwaliteiten. De supporting cast, waaronder rapper GaTa, Bryan Brown en romcom veteraan Dermot Mulroney zorgen voor een aantal grappige momenten. De setting in Sydney, Australië zorgt voor een frisse achtergrond.

Conclusie
Anyone But You is een grappige romcom met knetterende chemie tussen Glen Powell en Sydney Sweeney.

4 sterren

Anyone But You is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. “Betere kwaliteiten”

    I see what you did there 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *