Reviews

[REC]4: Apocalipsis (2014) review

poster-rec4Verslaggeefster Angela Vidal (Manuela Velasco) wordt na de gebeurtenissen uit [REC] en [REC]2 gered uit het gebouw waar zij oorspronkelijk een reportage zou filmen. Zij wordt naar een schip gebracht waar zij in quarantaine wordt geplaatst. Op het schip werken onderzoekers aan een antivirus, maar wanneer een geïnfecteerde aap ontsnapt, is iedereen in gevaar.

Beoordeling
Ik ben geen fan van de [REC] franchise en het enige deel dat ik kan waarderen is [REC]3: Génesis. Bij de eerste [REC] kreeg ik het gevoel dat ik het allemaal al een keer gezien had (en nee, ik had remake Quarantine toen nog niet gezien) en ook Apocalipsis is een redelijk standaard film geworden volgens het boekje. Génesis was ook niet bijzonder origineel, maar dat deel was grappiger, meer fun om naar te kijken en Clara, de bruid, was een geweldige final girl. Angela heb ik als personage nooit echt leuk gevonden en tijdens Apocalipsis was ik behoorlijk klaar met haar.

[REC]4 laat de schuddende beelden achterwege en is normaal geschoten, wat in mijn ogen een pluspunt is. Maar in zijn geheel heeft de film weinig te bieden. Wat mij betreft is het tijd om de stekker uit deze franchise te trekken.

rating-2halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Heb geen enkel deel van deze franchise gezien, maar denk ook niet dat het me erg zou aanspreken…

    1. Als je niet van horror houdt dan zou ik zeker hier niet mee beginnen 😉

  2. Hoewel ik zeker wel de eerste twee delen kon waarderen is het er nog niet van gekomen om het derde deel te gaan bekijken. Toch wil ik die en dit vierde deel nog wel gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *