poster-cinderellaNa het overlijden van haar vader wordt Ella (Lily James, Downton Abbey) door haar stiefmoeder (Cate Blanchett) en twee stiefzussen behandeld als dienstmeid. Op een dag ontmoet ze een knappe vreemdeling genaamd Kit (Richard Madden, Game of Thrones) die in het paleis werkt. Wanneer de prins alle vrouwen van het land uitnodigt voor een bal, hoopt Ella dat ze Kit weer zal zien. Helaas mag zij van haar gemene stiefmoeder niet naar het bal.

Beoordeling
Cinderella is precies de film geworden die je verwacht wanneer Disney er een live action versie van zou maken. Dat is niet per se een slecht iets, maar het zorgt wel voor een heel voorspelbare film. Overigens wel één die heel vakkundig is gemaakt onder de regie van Kenneth Branagh (Thor). Alles ziet er prachtig uit: set design, kostuums, cinematografie. Cate Blanchett is goed gecast als de boze stiefmoeder en ze ziet er ook fabulous uit in haar outfits. Leuk dat ze haar hebben kunnen krijgen voor een film als deze. Lily James vind ik een minder geslaagde keus. Ze is een prachtige jonge vrouw, maar zo ‘bland’ (bij gebrek aan Nederlands woord) als actrice. Helena Bonham Carter heeft een leuke bijrol als de Fairy Godmother van Cinderella en ook Richard – Robb Stark! – Madden speelt een prima rol. Marvel-acteurs Stellan Skarsgard en Hayley Atwell komen voorbij in kleine rollen.

Het verhaal van Assepoester is al meerdere malen verfilmd. Ik geef dan toch de voorkeur aan Ever After (1998), waarin Drew Barrymore een pittige versie van Cinderella neerzet die niet zomaar over zich heen laat lopen. De Cinderella in deze klassieke versie is wel (een beetje) een deurmat.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Ik voel weinig voor de live action sprookjes van Disney maar ik zou deze nog wel graag willen zien omdat Kenneth Branagh eraan verbonden is. Wordt er ook in gezongen trouwens?

  1. Er wordt weinig in gezongen. Is dat een goed of slecht iets? 😉

 2. Heb deze nog niet gezien, maar doe dat wel als het uit is op Dvd, weet dat m’n dochters ‘m graag willen zien.

  Zag trouwens dat SNL laatst een leuke parodie gemaakt hebben over die live action verfilmingen: Bambi met Dwayne Johnson:

  1. Die Bambi zou ik nog willen zien ook! 😛

  2. Haha tenminste is die versie niet zo voorspelbaar :p

 3. […] en haar zang was beter dan ik had verwacht. De film zelf zit goed in elkaar. Eerder zei ik al over Cinderella (2015) dat het precies de film is geworden die je verwacht wanneer Disney er een live action versie van […]

 4. […] Jon Hamm straalt een hoop lol uit; zo zie ik hem graag. Ook Lily James, eerder een vrij saaie Cinderella, weet hier haar draai te vinden als love interest van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *