Dit is alweer de derde [REC]. Ik ben geen fan van zijn voorgangers. [REC] vond ik wel een aardige film, maar niet zo super geweldig als andere mensen op de WWW. Bij die film had ik het gevoel dat ik alle elementen (infectie, shaky cam) al een keer gezien had en het feit dat de infectie zich in één afgesloten gebouw afspeelt beperkt de film in zijn opties. En laat ik benadrukken dat ik Quarantine nog niet eens had gezien! Vervolgens kwam [REC]2 en daar heb ik weinig goeds over te zeggen. Het religieuze aspect vond ik niets en die tieners waren zwaar irritant! Gelukkig is Génesis een stuk beter dan deel 2. Maar als je een die hard [REC] fan bent dan denk je daar waarschijnlijk anders over.

Het verhaal
[REC]3 speelt zich af op een totaal andere locatie dan de eerste [REC] films, namelijk op een bruiloft. Het is de grote dag van Clara (Leticia Dolera) en Koldo (Diego Martin) en ze vieren deze dag met familie en vrienden. Zo is ook een oom van Koldo aanwezig en deze man heeft een wond aan zijn hand.. Hij is eerder gebeten door een hond (bij de [REC] fans valt natuurlijk onmiddellijk het kwartje). Goed, op een gegeven moment verspreidt de infectie en Clara en Koldo raken door alle chaos gescheiden van elkaar. Lukt het de newlyweds om elkaar weer te vinden?  

Beoordeling
Naast een nieuwe locatie is er nog iets veranderd ten opzichte van de eerdere [REC] films: de shaky cam moet op een gegeven moment plaats maken voor normale beelden! Hoera! De fans zullen er waarschijnlijk niet blij mee zijn (waarom heet de film dan REC?), maar ik ben die schuddende beelden zat. Dus voor mij was het een positieve verrassing! Ook de toon van deze film is anders. Deze film lijkt wat komischer van aard, maar of dat de bedoeling was?

Als negatief punt moet ik toch weer het religieuze aspect noemen. Sorry maar ik vind het moeilijk te geloven dat we de geïnfecteerden kunnen tegenhouden door het doen van religieuze uitspraken. Dat vraagt wel om wat suspension of disbelief.

Gelukkig maakt Leticia Dolera veel goed als de mooiste, vechtende bruid sinds Uma Thurman. Dolera houdt zich goed staande en tilt met haar performance de film naar een hoger niveau. Want wie houdt er nou niet van een vrouw die met een kettingzaag overweg kan?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *