De ambitieuze journaliste Amber (Rose McIver) wordt naar Aldovië gestuurd om een artikel te schrijven over prins Richard (Ben Lamb). Ze doet zich voor als tutor van de jonge prinses Emily (Honor Kneafsey) om informatie te verzamelen, maar krijgt gevoelens voor de prins.

Beoordeling
Ben je een fan van die Hallmark kerstfilms? Dan is de Netflix original A Christmas Prince zeker iets voor jou. Rose McIver, bekend van de serie iZombie, is charmant als de onervaren journaliste Amber die naar het buitenland wordt gestuurd voor haar eerste grote opdracht. Ze is klunzig en loopt in het paleis rond op haar sneakers, maar weet al snel de koninklijke familie en de kijker voor zich te winnen. Het verhaal van A Christmas Prince is verder niet heel bijzonder. Het is eigenlijk een moderne Cinderella story met de jonge prinses Emily in de fairy godmother rol die Amber omtovert tot prachtige prinses (zie poster). Natuurlijk komt er nog wat drama voorbij, maar verder is A Christmas Prince een zoete en vermakelijke film.

Ik hoopte dat Netflix iets meer budget zou hebben voor een betere cast. McIver heeft prima samenspel met Ben Lamb (Divergent), alleen oogt hij wel een beetje als een zoutzak naast de stralende iZombie-actrice. Honor Kneafsey heeft een leuke bijrol, maar er zijn ook genoeg bijrollen die niet zo best vervuld worden.

Conclusie
A Christmas Prince is een vermakelijke, maar voorspelbare kerstfilm.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Gekeken vanwege Rose McIver. Verhaal is wat mager, veel plotholes zoals: waar is de originele tutor? Maar verder een prima film om met een kop warme chocolademelk en verstand op nul naar te kijken.

    1. Geen plothole: de originele tutor zou pas 2 weken later komen :p

  2. […] Na A Christmas Prince levert Netflix een nieuwe kerstfilm af: Christmas Inheritance. Het valt me op dat de vrouwelijke […]

  3. […] • Een film die zich afspeelt in Europa: The Hitman’s Bodyguard • Een kerstfilm: A Christmas Prince • Een film waarin liefde centraal staat: When in Rome (geen recensie) • Een film langer […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *