Reviews

Glass Onion: a Knives Out Mystery (2022) recensie

Detective Benoit Blanc (Daniel Craig) krijgt een uitnodiging voor een murder mystery spel op een Grieks eiland, georganiseerd door een tech miljonair (Edward Norton). Wanneer een echte dode valt is het aan Benoit om de zaak op te lossen.

Beoordeling
Knives Out van regisseur Rian Johnson was eind 2019 een groot succes. Hij is nu terug met een nieuwe mysterie met Benoit Blanc in de hoofdrol. Een sequel wil ik het niet noemen, want het is een losstaand verhaal. Er wordt niet verwezen naar de gebeurtenissen in Knives Out. Je hoeft die film niet eens gezien te hebben. Dus mocht je het gemist hebben, kijk gerust naar Glass Onion. Kan je altijd later nog Knives Out kijken op Netflix.

De warme sweaters van de eerste film maken in dit verhaal plaats voor bikini’s, want het verhaal brengt ons naar zonnige locatie. Dit geeft de film een andere vibe, maar met Benoit Blanc als ons ankerpunt voelt het zeker aan als een Knives Out film. Daniel Craig is weer goed op dreef en lijkt veel lol te hebben in zijn rol. Zo zie ik Craig graag. Hij krijgt goed tegenspel van Kate Hudson, Janelle Monáe, Dave Bautista en Edward Norton. Leslie Odom Jr. en Kathryn Hahn krijgen helaas wat minder te doen en hangen er maar wat bij. Jammer, want Hahn is vaak een scene stealer in haar eerdere werk en komt hier helemaal niet tot haar recht.

Inhoudelijk kan ik niet teveel zeggen, want ik wil natuurlijk niets verklappen. Ik kan je wel zeggen dat ik het mysterie niet zo sterk vind als in Knives Out. De dader is vrij makkelijk te raden. Het is vooral de vraag hoe het allemaal in elkaar steekt. Er zit een goede misdirect in die ik kan waarderen, waardoor het allemaal nog net niet zo voorspelbaar verloopt als een schilderen op nummer project. De reden dat Glass Onion toch nog een hoge score krijgt is dat de film gewoon erg fun is om naar te kijken! Ik heb me prima vermaakt, gelachen, de cast is leuk en dat telt ook voor iets.

Conclusie
Glass Onion is geen geslaagde murder mysterie, maar wel een zeer vermakelijke film.


Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Kathryn Hahn was in feite gewoon Kathryn Hahn in deze film. In positieve zin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *