“On My Way” (#3.14) was in Amerika de ‘winter finale‘. Vandaar dat ook RTL5 een tijdje gestopt was met nieuwe afleveringen uitzenden, ook al waren wij om één of andere reden gestopt bij Valentijnsdag aflevering “Heart” (#3.13). De aflevering zit behoorlijk volgepropt met vooral serieuze verhaallijnen. In “Heart“ dook Dave Karofsky (Max Adler) opnieuw op. Helaas zag een schoolgenoot zijn onderonsje met Kurt en daar zien we in deze aflevering de heftige gevolgen van.

De aflevering begint met een nieuw kwaad plan van Warbler Sebastian. Nadat hij eerder Blaine had verwond met een slushee in “Michael” (#3.11), is hij nu met Photoshop in de weer geweest om een embarrassing foto van Finn te maken. Sebastian dreigt de foto op internet te zetten als Rachel deelneemt aan Regionals. Finn is niet zo blij als Rachel toch wilt deelnemen aan de wedstrijd.

Blaine zingt vervolgens het nummer Cough Syrup wat effectief gebruikt wordt. We zien tussendoor hoe Karofsky wordt geout op school, gepest via social media en uiteindelijk besluit zijn mooiste pak aan te trekken om er een eind aan te maken. Gelukkig redt zijn vader hem op tijd, maar het nieuws van zijn poging slaat hard in op zijn oude school McKinley High.

God Squad leden Quinn, Mercedes, Sam en Joe bespreken de zelfmoordpoging van Karofsky. Quinn voelt voornamelijk mee met zijn familie. Zij vertelt ook in een diep gat te zijn gevallen, maar ze snapt niet dat iemand ooit zo ver zou gaan om zichzelf van het leven te beroven. Kurt wandelt het lokaal binnen en vertelt Quinn dat zij dat niet kan begrjipen, omdat ze maar een kind heeft gehad en 2 weken gekleurd haar. Ondanks die dingen, hield iedereen nog van haar! Hmm, dat is niet helemaal waar, Kurt. Toen Quinn zwanger was, werd ze het huis uitgezet door haar ouders en moest ze bij Mercedes wonen. Maar goed, Kurt voelt zich schuldig omdat Karofsky hem meerdere keren heeft gebeld, maar hij geen zin had om zijn phone om te nemen.

Ook Sebastian voelt zich behoorlijk lullig na het nieuws gehoord te hebben. Eerder had hij Karofsky in een gay bar ontmoet en onaardige dingen tegen hem gezegd. Dus besluit Sebastian zijn leven te beteren. Hij biedt zijn excuses aan Blaine aan en zegt de Finn Photoshop foto’s te hebben vernietigd.

Rachel en Finn besluiten door deze confrontatie met de dood niet langer te wachten met het huwelijk. Nee, ze willen meteen trouwen na Regionals. Tijd voor Regionals in deze volle aflevering! We moeten eerst 2 nummers van The Warblers uitzitten en geloof me, als ik kon doorspoelen dan had ik het gedaan. Vervolgens kwam een andere Glee club die niet het noemen waard is. Tot slot treedt New Directions op met 3 nummers. Fly/I Believe I Can Fly komt eerst. Dan zingen de Troubletones Stronger (What Doesn’t Kill you) en Rachel sluit af met een solo, Here’s To Us. Goed, New Directions wint! Niet echt een verrassing, omdat de rest nog slechter was.

Kurt zoekt Karofsky op in het ziekenhuis. Karofsky is toch nog blij dat hij leeft. Kurt geeft aan hem te zullen steunen in deze moeilijke periode.

Sue is zwanger en daardoor behoorlijk soft aan het worden. Quinn mag weer een Cheerio worden en ze geeft haar een uniform. Quinn is blij en besluit Rachel en Finn toch te steunen door naar de ceremonie te komen. Ze gaat alleen eerst thuis haar bruidsmeisjes jurk ophalen. Ondertussen smst Rachel haar steeds en in de laatste seconden van de aflevering wordt de auto van Quinn geschept wanneer ze naar haar telefoon kijkt.

Einde aflevering. De volgende aflevering is aanstaande zondag te zien op RTL5 om 19.00.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *