Ik denk dat ik net buiten de 21 Jump Street generatie val. Ik weet dat mijn zus de serie vroeger keek en dat Johnny Depp er in zat, maar zelf heb ik de serie niet gevolgd. Dankzij Jonah Hill en Michael Bacall (Scott Pilgrim vs the World) is er nu de bioscoopversie van de populaire jaren ’80 serie die eerder dit jaar een groot succes was in Amerika met een opbrengst van meer dan 100 miljoen dollar.

Het verhaal
In 21 Jump Street de film worden high school tegenpolen Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Hill) onwaarschijnlijke vrienden tijdens de politie academie en later ook nog partners. Door hun jeugdige verschijning worden ze terug naar high school gestuurd voor een undercover missie. Ze komen er al snel achter dat high school erg veranderd is sinds zij zelf in de schoolbanken zaten.

Beoordeling
21 Jump Street is een leuke comedy geworden. Hill en Tatum hebben sterk samenspel en lijken vooral veel lol te hebben samen. De supporting cast doet het aardig, maar niemand springt eruit. De film moet het naast Hill en Tatum vooral hebben van het script. Het concept is niet nieuw, maar Michael Bacall weet er toch een frisse film van te maken. Hij moet na zijn eerdere succes met Scott Pilgrim en nu deze film één van de hotste screenwriters in Hollywood zijn. Niet slecht voor een acteur die vooral bekend is van kleine rollen in Buffy the Vampire Slayer en Tarantino films.

Conclusie
Ondanks alle blockbusters die in de bios draaien op dit moment, is 21 Jump Street juist de film om niet te missen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *