thewalkingdead004In de vorige aflevering “Forget” (#5.13) zagen we dat de leden van Team Rick zich ongemakkelijk voelden tijdens het feestje van Deanna in de Alexandria Safe Zone. En Carol dreigde Sam, het zoontje van Jessie, vast te binden aan een boom in the middle of nowhere als hij tegen iemand zegt dat zij wapens heeft gejat.

“Spend” (#5.14) | Arrghhhhhh!!! Laat ik beginnen met zeggen dat ik blij ben dat The Walking Dead deze week weer eens een goede aflevering aflevert. Deze tweede helft van seizoen 5 vind ik zelf niet erg sterk en de aflevering van vorige week zelfs vrij saai, want ik kijk deze serie niet voor de cocktail parties. Maar seriously, kan Carol Father Gabriel niet aan een boom vastbinden in the middle of nowhere? Of hem in ieder geval over de muur gooien? De aflevering begint met Gabriel die een crisis of faith heeft en pagina’s uit de Bijbel scheurt. Noah is productiever, want hij wil dat Reg, de man van Deanna die de muren rondom Alexandria heeft gebouwd, hem leert om ook zo handig te zijn. Reg accepteert Noahs verzoek, blij dat de tiener nadenkt over de toekomst. Hij geeft Noah een notitieboekje, zodat hij de wijze lessen van Reg kan opschrijven. De makers van The Walking Dead zijn niet subtiel wat foreshadowing betreft. Zie ook: de dood van Tyreese.

twd514-002Not combat ready | Ondanks zijn nieuwe carrièreplannen, zit Noah nog steeds samen met Glenn en Tara in het groepje van Aidan en andere Alexandria sukkel. Ze moeten moet iets halen, zodat Eugene het elektriciteit netwerk weer kan fixen. Eugene wil niet mee, want hij zegt niet ‘combat ready’ te zijn, maar ondanks zijn protest moet hij toch mee. Tara vindt dat Eugene meer zijn best moet doen, al vindt Eugene dat hij dat al heeft gedaan door te zeggen dat ze naar Washington moesten gaan. Anders hadden ze Alexandria niet gevonden, althans ik geloof dat dat de strekking was. In een magazijn vinden ze dat wat ze moesten vinden. Aidan ziet een walker met beschermende kleding op zich af komen en blijft op hem schieten totdat er iets ontploft, ondanks de waarschuwing van Glenn. Aidan komt er het slechtst vanaf, want hij is door de ontploffing impaled door iets… Niet belangrijk! Want Tara ligt bewusteloos op de grond met een hoofdwond. Het lukt Eugene niet om een aankomende walker te stoppen, maar gelukkig is Glenn er op tijd bij.

Uilenpraat | Ondertussen is er een saai subplot aan de gang: iemand heeft de uilensculptuur van Jessie kapot gemaakt. Rick gebruikt zijn cop skills om achter de dader te komen, maar ik denk eigenlijk dat hem niets interesseert. Pete, de man van Jessie, komt later langs bij Rick om vriendschap te sluiten? Zeg gewoon dat je wil dat Rick uit de buurt van je vrouw blijft!

Koekiemonster | Sam is verslaafd aan koekies en blijft Carol stalken. Carol is het al snel zat. Hoe hard Carol ook is geworden, ik kan me voorstellen dat ze na het overlijden van Sophia, Mika en Lizzie afstand wil bewaren van kinderen. Sam vertelt Carol dat hij dingen kapot maakt wanneer hij ‘upset’ is en vraagt Carol om een wapen. Na een bezoekje aan Pete, die niet zo chatty was, vertelt Carol haar vermoedens aan Rick. Ze denkt dat Jessie en Sam door Pete mishandeld worden. En dat Rick hem moet uitschakelen. Hmmm waarom Rick? Je hebt zelf heel Terminus uitgeschakeld, Carol!

Leiderschap | Abraham werkt tegenwoordig in de bouw. Wanneer zijn team wordt aangevallen door walkers, komt hij er snel achter dat de Alexandrians mensen die in gevaar zijn achterlaten om hun eigen hachje te redden. Omdat Abraham wel ballen heeft, redt hij Francine en neemt hij de leiding van hun groep over. Tobin adviseert Deanna om Abraham officieel de leiding van zijn team te geven, omdat Abraham er overduidelijk veel beter in is. Al vindt Deanna het zelf niet zo’n fijn idee om weer iemand van Team Rick een leidschapspositie te geven. Geef toe, Deanna, ze zijn er veel beter in!

Noooooooooooooooooo!!! | Glenn, Noah, Eugene en Alexandria sukkel komen erachter dat Aidan nog leeft. Eugene belooft Tara – nog steeds bewusteloos – te beschermen terwijl de anderen Aidan gaan helpen. Al schietende op walkers draagt Eugene Tara naar buiten. Glenn, Noah en Alexandria sukkel bereiken Aidan, maar na zoveel ziekenhuis series te hebben gezien, zie ik al dat het een hopeloze zaak is. Glenn is een good guy en probeert Aidan te helpen terwijl Alexandria sukkel er vandoor gaat. Voordat Aidan verscheurd wordt door walkers geeft hij toe dat de vorige leden van zijn team waren overleden doordat hij en Alexandria sukkel in paniek waren geraakt. Okay, Aidan mag dan een behoorlijke a-hole zijn, maar Glenn en Noah konden hem niet eerst uit zijn lijden verlossen?
twd514-003Glenn, Noah en Alexandria sukkel komen vast te zitten in een draaideur die omsingeld is door walkers. Eugene komt aanrijden en weet een groep walkers af te leiden. Glenn heeft een plan om uit hun benarde situatie te komen, maar Alexandria sukkel gaat in Alexandria default mode en redt zijn eigen hachje wat leidt tot de dood van Noah! NOOOOOOOOOOOO!!!! Noah wordt voor de ogen van Glenn verscheurd. NOOOOOOOOO!!!! Alexandria sukkel wil vertrekken zonder Glenn, maar Eugene weigert (yay Eugene!) en Glenn stompt die sukkel vervolgens bij aankomst op zijn bek.

Pot. Ketel. Zwart. | Gabriel gaat langs bij Deanna en vertelt dat zij Team Rick niet kan vertrouwen, niet wetende dat Maggie alles kan horen. Hij probeert Deanna ervan te overtuigen dat Team Rick de ondergang van de Alexandria Safe Zone zal beteken. Lekker hypocriet, Gabiel! Waarom vertel je er niet bij dat jij al je volgers had buitengesloten en indirect verantwoordelijk bent voor hun dood?

twd514-004Over de aflevering | Eindelijk weer eens een spannende aflevering. Met de B-ploeg op de voorgrond blijft het gissen wie er dood zal gaan, ook al waren de hints in deze aflevering wel sterk aanwezig dat Noah niet het einde ging halen. En wat een afschuwelijke dood had hij! Gelukkig hoeven we acteur Tyler James Williams niet te missen, want hij is gecast in de Criminal Minds spinoff die nu nog wel in de pilot fase zit. Steven Yeun wint MVP deze aflevering. Hij heeft Glenns reactie fantastisch gespeeld toen hij zag hoe Noah werd verscheurd. Overigens vind ik het wel erg jammer dat na de dood van Bob, Tyreese en Noah we nog steeds met Gabriel opgescheept zitten. Hopelijk is Morgan snel terug en Gabriel gone!

Wat vond jij van deze aflevering van The Walking Dead?

Image credit: screencapped.net

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *