theavengers2-001Hitfix heeft een interessant artikel op hun site waarin gekeken wordt welke film deze blockbuster zomer zal winnen. En met winnen hebben we het natuurlijk over welke film de meeste cash zal binnenharken. Ze noemen Avengers: Age of Ultron als de film om te verslaan, wat op zich niet gek is gezien het megasucces van The Avengers in 2012. De eerste Avengers film is de meest succesvolle film allertijden na Avatar en Titanic. Toch vraag ik me af of Age of Ultron het succes kan evenaren. Ik heb het gevoel dat de mensen die de film al hebben gezien minder enthousiast zijn over dit deel dan de eerste film. En ik deel dat gevoel (mijn review volgt nog). De word of mouth zoals ze dat noemen is dus wel minder positief, maar heeft een film als deze nog word of mouth nodig? Overigens is de nieuwigheid van ‘al deze helden in één film!’ er nu wel af. Neemt niet weg dat Age of Ultron nog steeds veel geld op zal brengen, maar de film heeft wel concurrentie in de vorm van schattige minions en niet zo schattige dino’s.

minions001De minions van de Despicable Me films zijn razend populair en zijn deze zomer voor het eerst in hun eigen film te zien, simpelweg genaamd Minions. De minions spreken zowel (jonge) kinderen als volwassenen aan waardoor ze van een breder publiek geld kunnen vangen. Daarnaast zijn de dino’s van de Jurassic Park franchise klaar voor een comeback. In mijn omgeving is Jurassic World de film die de meeste mensen willen zien deze zomer. En met Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt in de hoofdrol en een niet te onderschatten nostalgie factor gaat Jurassic World zeker een grote hit worden deze zomer.

Andere films die deze zomer een release krijgen zijn o.a. Terminator: Genysis, Fantastic Four, San Andreas, Ted 2, Ant-Man, Mad Max: Fury Road, Mission: Impossible – Rogue Nation, Inside Out en Magic Mike XXL.

Welke film gaat volgens jou de zomer winnen? En welke film wil jij graag zien?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Ik denk dat Minions gaat winnen, want mensen van alle leeftijden willen die film wel zien waarin de rest van de films toch een specifiek publiek zal trekken. Zelf kan ik niet wachten op Jurassic World, Ted 2, Ant-Man en Magic Mike XXL en ik ben na de nieuwste trailer meer geïnteresseerd in Fantastic Four dus die mag ook snel komen! 😛

 2. Het zal aan de eerste reviews liggen maar anders verwacht ik dat Jurassic World de hoogste omzet gaat genereren. Veel mensen zijn er mee opgegroeid, de trailers zien er goed uit en de starpower van Pratt zijn succesfactoren.

  Minions gaan ook voor een daverend succes zorgen evenals Avengers 2 die inderdaad minder ontvangen wordt. Al met al gaan we een leuke filmzomer tegemoet. Verre van origineel maar veel sequels zien er veelbelovend uit.

 3. Ik ga denk ik ook voor Minions. Kijk ze nou in hun bootje dobberen…daar zeg je toch geen nee tegen? 😛 Jurrasic World maakt ook een goede kans om deze zomer te winnen. Ik ben echt benieuwd!

 4. Ik hou me er eigenlijk niet zo mee bezig (want uiteindelijk draait het er natuurlijk om wat je van een film vindt), maar aangezien Furious 7 nu al heel veel binnen heeft gehaald verwacht ik dat dat de topper van het jaar zal zijn (tenzij je ‘m niet mee mag tellen als zomerfilm, dan ga ik voor Avengers)

  1. Ach het is maar iets om voor de lol over te speculeren 😉 En Furious 7 valt idd net buiten de boot qua release datum.

 5. Omzet :

  1) Avengers: Age of Ultron
  2) Jurassic World
  3) Minions
  4) Terminator: Genysis
  5) Mission: Impossible – Rogue Nation

  Ik denk dat de volgende films in mijn top 10 gaan belanden 🙂

  1) Jurassic World
  2) Avengers: Age of Ultron
  3) Mad Max: Fury Road
  4) Terminator: Genysis
  5) Ted 2

  1. Goede keuzes! Alleen na A Million Ways to Die in the West is mijn vertrouwen in Seth MacFarlane en Ted 2 een beetje gezakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *