31dagen-finaldestination5Oktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #17: Final Destination 5 (2011)
Met: Nicholas D’Agosto, Emma Bell, Arlen Escarpeta
Regisseur: Steven Quale

Het verhaal
Sam (Nicholas D’Agosto) krijgt een voorgevoel dat de brug waarop hij zich met zijn collega’s bevindt gaat instorten. Hij weet iedereen te redden, maar één voor één gaan ze dood door bizarre ongevallen.

fd5-001Wat is er aan de hand?
You can’t cheat death.. nee, nog steeds niet!

Waarom een aanrader?
Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen na Final Destination 3 of 4 zijn afgehaakt, maar Final Destination 5 is toch echt de moeite waard! Na het origineel is het vijfde deel mijn favoriet uit deze populaire franchise. De bizarre death scenes zijn origineel en goed uitgewerkt en zorgen er ook nog eens voor dat je op het puntje van je stoel zit. Je weet dat het fout zal gaan, maar wanneer en hoe?! Nicholas D’Agosto zet een sympathieke hoofdrol neer en krijgt ook prima tegenspel van de rest van de cast. En dat einde? Een cadeautje voor FD fans!

Voor wie?
Voor de horror fan die houdt van Final Destination films, morbide humor en goed opgebouwde death scenes.

Waar?
Final Destination 5 is verkrijgbaar op dvd en te zien via Pathé Thuis.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Inderdaad een deel in de reeks die zeker de moeite waard is!

    1. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben die dat vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *