poster-thegirlonthetrainAlcoholiste Rachel (Emily Blunt) heeft het erg zwaar sinds haar scheiding. Ze neemt elke dag de trein naar haar werk en komt dan langs de woning van Megan (Haley Bennett) en Scott (Luke Evans). Ze dagdroomt over hun leven, maar wanneer Megan op een dag verdwijnt, bemoeit ze zich met de zaak en begint ze zich af te vragen of ze zelf niets met haar verdwijning te maken heeft.

Beoordeling
The Girl on the Train is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Paula Hawkins. Ik heb het boek niet gelezen dus ik kan (helaas) niet vergelijken. Volgens mij zit er ergens in The Girl on the Train een goede film verstopt, eentje die zich met momenten naar de oppervlakte weet te worstelen. Het mysterie is intrigerend, maar qua structuur wordt het verhaal zo slecht verteld. Ik heb geen idee of de film de structuur van het boek volgt en of het daar wel werkt of niet. Het verhaal wordt rommelig verteld en de verhaallijnen van Rachel, Megan en Anna (Rebecca Ferguson), de nieuwe vrouw van Rachels ex, komen niet mooi samen. Het who-dunnit verhaaltje is nooit echt spannend of shockerend.

Gelukkig speelt Emily Blunt een prima hoofdrol en ze weet ondanks alles de film te dragen. Haley Bennett, die we nog kennen als de popster van de romcom Music & Lyrics met Hugh Grant, maakt indruk als de mysterieuze Megan en ze weet haar dramatische scènes goed te verkopen. Rebecca Ferguson, die eerder de aandacht trok in Mission: Impossible – Rogue Nation, hangt er helaas maar wat bij als de passieve vrouw van Rachels ex Tom (Justin Theroux). Theroux zelf heeft ook een ondankbare rol net als Luke Evans.

Conclusie
The Girl on the Train maakt van een interessant en mysterieus verhaal een weinig bijzondere film.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Ik ben hier zelf wel benieuwd naar. Emily Blunt is nooit verkeerd, eigenlijk.

    1. Zeker de moeite waard voor Emily! 🙂

  2. Ik heb het boek wel gelezen en op mij kwam Rachel over als een vrouw die niet overdreven aantrekkelijk was, terwijl ik Rachel echt een prachtvrouw vind. In het boek lopen de verhaallijnen ook door elkaar, waarna op een gegeven moment alles in elkaar valt. Wel vond ik hem voorspelbaar. Deze film ga ik dus kijken als hij op VOD beschikbaar is.

    1. Als ik jouw omschrijving van het boek zo hoor dan denk ik dat de film het trouw volgt 😉

  3. Ben er nog niet heen geweest, maar ben wel heel benieuwd.

    1. Misschien beter om minder benieuwd te zijn. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *