31dagen-deeprisingOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #18: Deep Rising (1998)
Met: Treat Williams, Famke Janssen, Kevin J. O’Connor, Djimon Hounsou
Regisseur: Stephen Sommers

Het verhaal
Finnegan (Treat Williams) en zijn team worden betrokken bij een overval op een luxe cruiseschip door een groep kapers. Op het schip aangekomen blijken bijna alle passagiers te zijn verdwenen. Samen met dievegge Trillian (Famke Janssen) proberen de mannen van het schip te komen terwijl ze één voor één worden verslonden door een groot monster met tentakels.

deeprising001Wat is er aan de hand?
Er is een monster aan boord van het schip.

Waarom een aanrader?
Regisseur Stephen Sommers had een jaar na de release van Deep Rising veel succes met zijn vermakelijke versie van The Mummy met Brendan Fraser in de hoofdrol. Maar ook in Deep Rising zijn dezelfde ingrediënten te vinden die van The Mummy zo’n succes maakten. De film is grappig en vooral heel erg fun! Let ook op de cast, want onder de kapers bevinden zich nu bekende gezichten als Jason Flemyng, Cliff Curtis en Djimon Hounsou die inmiddels al 2 Oscar-nominaties op zijn naam heeft staan. Ja, de film is behoorlijk cheesy, maar dat maakt het ook zo leuk!

Voor wie?
Voor de horror fan die van cheesy monster movies houdt.

Waar?
Deep Rising is verkrijgbaar op dvd.

Tags: , , , , ,

4 Comments

 1. Paul

  19 oktober 2016 at 14:13

  Om een of andere reden heb ik deze altijd overgeslagen, maar als ik het zo lees dan moet ik deze toch maar eens gaan kijken.

  1. Gwen

   20 oktober 2016 at 17:31

   Toch knap dat je deze film nooit gezien hebt. Ik heb het zo vaak voorbij zien komen op tv (al heb ik het ook op dvd!).

 2. Nostra

  23 oktober 2016 at 20:11

  Is dit die film waarin er opeens een kabel losschiet op dat schip en iemand door midden klieft? Zo ja, dan heb ik deze nog zelfs in de bios gezien…

  1. Gwen

   23 oktober 2016 at 20:50

   Haha dat is Ghost Ship. Toevallig heb ik die film afgelopen vrijdag nog gekeken. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *