Review: The Windmill Massacre (2016)

poster-thewindmillmassacreIn The Windmill Masscacre stuit een groep buitenlandse toeristen op een verlaten windmolen. Eén voor één vallen ze ten prooi aan de gemaskerde moordenaar die de molen gebruikt om zijn slachtoffers te vermalen.

Beoordeling
In Hostel van Eli Roth maakten de personages wel even een stop in Nederland, maar de echte horror begon pas toen ze zich in Slowakije bevonden. Zo zijn er nog wel meer films te bedenken waarin de personages ergens heen gaan en nooit meer terugkeren. Het is grappig om te zien dat dit nu in Nederland gebeurt in het Engelstalige The Windmill Massacre. Zoals één van de personages zegt: ‘this isn’t hell. This is Holland.’ En cliché Holland komt zeker voorbij, inclusief houterige Engelse uitspraak van de Nederlandse acteurs, maar dat kon ik wel waarderen. The Windmill Massacre is behoorlijk cheesy, misschien ook wel intentioneel, en dat werkt hier eigenlijk wel. De film is voornamelijk een slasher met een vleugje bovennatuurlijke horror. De toeristen worden namelijk geconfronteerd met een zonde uit het verleden, iets wat me deed denken aan As Above, So Below, maar dan zonder de claustrofobische setting.

De cast bestaat uit vrij onbekende acteurs die wisselend spelen. Noah Taylor zullen mensen misschien nog wel herkennen van zijn rollen in Almost Famous, de Tomb Raider films en Game of Thrones. Hij speelt één van de toeristen. Bart Klever, die te zien was in Nederhorror De poel, lijkt met plezier hier de gids van Happy Holland Tours te spelen.

Conclusie
De Hollandse setting maakt The Windmill Massacre voor Nederlandse kijkers extra leuk, maar verwacht niet meer dan een vrij standaard en bloederig verhaaltje.

rating-3stars


Dankzij Cloud 9 Music heb ik de film al eerder mogen bekijken.

Agenda
The Windmill Massacre is te zien tijdens de Halloween Horror Show en Amsterdamned.

• 28 oktober: Reuver (Luxor), Leeuwarden (Cinema Leeuwarden), Heerenveen (Bios)
• 29 oktober: Amsterdam (Pathé Tuschinsky), Den Haag (Pathé Spuimarkt), Haarlem (Pathé Haarlem), Helmond (Pathé Helmond), Maastricht (Pathé Maastricht), Rotterdam (Pathé Schouwburgplein), Tilburg (Pathé Tilburg), Gouda (Cinema), Heerlen (Quatro), Klazienaveen (Astra), Zutphen (Cinemajestic)
• Vanaf 30 oktober: Amsterdam (Lab 111)
• 31 oktober: Rotterdam (Kino), Eindhoven (Natlab)
• 31 oktober: Kinepolis België (Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Brugge, Oostende, Rocourt, Braine, Palace Liège)
• 5 november: Leiden (Trianon)
• 12 november: Deventer (De Keizer)
• 13, 15, 22 november: Rotterdam (Lantaren/Venster)

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *