Films Films Films

Halloween Horror Show: griezelen in bioscopen door het hele land

ouija2-001In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober presenteert Mr. Horror voor de achtste keer de HALLOWEEN HORROR SHOW: een nachtelijke horrormarathon vol nagelbijtende spanning, gitzwarte humor en rijkelijk vloeiend bloed in het majestueuze Pathé Tuschinski Amsterdam en diverse andere theaters door het hele land. Op het programma staan vier huiveringwekkende nieuwe horrorfilms, die garant staan voor een lange, slapeloze nacht:

THE WINDMILL MASSACRE (regie: Nick Jongerius)
OUIJA: ORIGIN OF EVIL (regie: Mike Flanagan)
SOUTHBOUND (regie: Roxanne Benjamin, David Bruckner, Patrick Horvath, Radio Silence)
FEBRUARY (regie: Osgood Perkins)

Dit jaar kunnen horrorliefhebbers naast AMSTERDAM ook terecht in ROTTERDAM (Pathé Schouwburgplein), DEN HAAG (Pathé Buitenhof), HAARLEM (Pathé), HELMOND (Pathé), MAASTRICHT (Pathé), TILBURG (Pathé), GOUDA (Cinema), HEERENVEEN (Bios), HEERLEN (Quatro), HENGELO (Cinema), KLAZIENAVEEN (Service Bioscoop Astra), LEEUWARDEN (Cinema) en ZUTPHEN (Cinemajestic).

Let op: In Hengelo en Leeuwarden vindt de Halloween Horror Show één dag eerder, in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober, plaats!

HALLOWEEN HORROR SHOW IN AMSTERDAM
Mr. Horror himself, Jan Doense, presenteert de HALLOWEEN HORROR SHOW live in Pathé Tuschinski Amsterdam. Bezoekers die verkleed naar het theater komen, maken kans op prijzen. De HALLOWEEN HORROR SHOW in AMSTERDAM maakt dit jaar opnieuw deel uit van het spectaculaire meerdaagse Amsterdam Halloween Festival, dat loopt van 20 tot en met 31 oktober. Voor meer informatie:
www.halloweenamsterdam.com

Zie voor het volledige overzicht van alle deelnemende bioscopen, het filmprogramma in de diverse steden met beschrijvingen en links naar de trailers, en informatie over de kaartverkoop: www.horrorshow.nl.

FILMTITELS HALLOWEEN HORROR SHOW 2016

THE WINDMILL MASSACRE
Regie: Nick Jongerius
Met: Noah Taylor, Fiona Hampton, Charlotte Beaumont, Bart Klever e.a.
Distributie: Waterfront Film Distribution

Al meer dan tien jaar is Nick Jongerius een van de belangrijkste namen in de opbloeiende Nederhorror. Hij produceerde Dood Eind en Frankenstein’s Army en levert nu als regisseur zijn eerste lange Nederhorrorfilm af. En wat is Hollandser dan een windmolen? In het Engelstalige The Windmill Masscacre stuit een groep buitenlandse toeristen op een verlaten windmolen. Eén voor één vallen ze ten prooi aan de gemaskerde moordenaar die de molen gebruikt om zijn slachtoffers te vermalen. Naar eigen zeggen nemen Jongerius c.s. alle Hollandse VVV-clichés, van grazende koeien en tulpenvelden en van klompen tot, uiteraard, windmolens, en dompelen ze onder in bloed. Wordt de Molenaar de Nederlandse Freddy Krueger?

OUIJA: ORIGIN OF EVIL
Regie: Mike Flanagan
Met: Doug Jones, Henry Thomas, Elisabeth Reaser, Lulu Wilson e.a.
Distributie: UPI

Minimaal budget, maximaal creepy. Dat is het business model van Blumhouse Productions. De horrorfabriek van producent Jason Blum stond garant voor succesvolle shockers, zoals de Paranormal Activity-films, de Insidious-reeks en Sinister 1 & 2. Blum mag dan een gehaaide zakenman zijn, hij weet dat zijn formule alleen werkt met talent achter de camera. De schrijver-regisseur van Ouija: Origin of Evil is dan ook niemand minder dan Mike Flanagan, die eerder hoge ogen gooide met Absentia en Oculus. In dit vervolg op de horrorhit van 2014 gaan we terug naar de jaren zestig in Los Angeles, waar een weduwe en haar dochters hun lucratieve seances proberen op te luisteren met een Ouijabord. Daarmee roepen ze uiteraard meer bovennatuurlijk gedonder over zich af dan ze lief is.

SOUTHBOUND
Regie: Roxanne Benjamin, David Bruckner, Patrick Horvath, Radio Silence
Met: Matt Bettinelli-Olpin, Chad Villella, Hannah Marks, Fabianne Therese e.a.
Distributie: Just Entertainment

De Amerikaanse highways, van die stoffige wegen die mijlen van niemandsland doorkruisen, zijn geen plek om te verdwalen, autopech te krijgen of het met andere weggebruikers aan de stok te krijgen. Horrorfans weten dat. Maar ook al komt het landschap van Southbound bekend voor, de vijf horrorverhalen die zich op dezelfde highway afspelen zijn stuk voor stuk even creepy als verrassend. Ze lopen bovendien op briljante wijze in elkaar over. Leuk detail: de stem van de radio-DJ, die in alle verhalen op de achtergrond te horen is, is die van Larry Fessenden, de godfather van de moderne Amerikaanse independent horrorfilm.

FEBRUARY
Regie: Osgood Perkins
Met: Emma Roberts, Lauren Holly, Lucy Boynton, Kiernan Shipka e.a.
Distributie: One2See Movies

Hartje winter in het hoge noorden van de VS. De leerlingen van een chique katholieke kostschool worden opgehaald door hun ouders voor het winterreces – behalve Kat en Rose. De rector kan hun ouders niet bereiken en besluit de twee meiden over te laten aan de zorg van de twee oude nonnen, die ook in het gebouw achterblijven. Maar met de komst van een derde meisje en een mysterieus echtpaar maakt ook een duistere entiteit zijn entree in het verhaal. Even effectief als de schokkende ontknoping van FEBRUARY is de creepy, dreigende atmosfeer die schrijver-regisseur Osgood Perkins, zoon van Anthony “Psycho” Perkins, in zijn prachtig gefotografeerde debuutfilm legt.

Ga jij naar de Halloween Horror Show?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober presenteert Mr. Horror voor de achtste keer de HALLOWEEN HORROR SHOW: een nachtelijke horrormarathon vol nagelbijtende spanning, gitzwarte humor en rijkelijk vloeiend […]

  2. […] Windmill Massacre is te zien tijdens de Halloween Horror Show en Amsterdamned. Dankzij Cloud 9 Music heb ik de film al eerder mogen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *