31dagen-tuckeranddaleOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #26: Tucker and Dale vs Evil (2010)
Met: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden
Regisseur: Eli Craig

Het verhaal
Goedhartige hillbillies Tucker (Alan Tudyk) en Dale (Tyler Labine) proberen te genieten van een welverdiende vakantie in een afgelegen cabin in the woods. Hun pret wordt bruut verstoord door domme studenten die denken dat Tucker en Dale psycho killers zijn.

tuckeranddaleWat is er aan de hand?
De domme studenten gaan per ongeluk dood, want Tucker en Dale zijn geen killers.

Waarom een aanrader?
Tucker and Dale vs Evil is één van mijn favoriete horror komedies. Zagen we in Wrong Turn nog dat de (gemuteerde) hillbillies het op onschuldige voorbijgangers gemunt hebben, in Tucker en Dale zijn de hillbillies twee goedzakken. Met name Dale, gespeeld door de underrated Tyler Labine, is behoorlijk aandoenlijk. Labine en Alan Tudyk vormen een hilarisch duo en het is mooi om te zien hoe de twee van geen kwaad bewust zijn terwijl de studenten denken dat ze moordlustige psycho’s zijn.

Voor wie?
Voor de horror fan die het leuk vindt wanneer het genre op de hak genomen wordt.

Waar?
Tucker and Dale vs Evil is verkrijgbaar op dvd.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Dit is er ook eentje voor niet horror fans wat mij betreft, heb hier echt van genoten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *