Eerste indruk van From Dusk Till Dawn: The Series

Ik was niet heel enthousiast toen ik 2 jaar geleden de trailer zag van From Dusk Till Dawn: The Series. Een serie maken van één van mijn favoriete films? Ik snapte niet waar dit 18 jaar later voor nodig was, zelfs met From Dusk Till Dawn regisseur Robert Rodriguez als drijvende kracht achter de serie. Maar goed, ik was in eerste instantie ook niet enthousiast over Scream de serie en daar heb ik me uiteindelijk prima mee vermaakt. Dus tijd om From Dusk Till Dawn: The Series ook een kans te geven!

Waar gaat From Dusk Till Dawn: The Series over?
Net als de film draait de serie om de criminele broertjes Seth (D.J. Cotrona) en Richie Gecko (Zane Holtz) die na een bankoverval op de vlucht slaan. Onderweg komen ze de familie Fuller tegen, bestaande uit vader Jacob (Robert Patrick), dochter Kate (Madison Davenport) en zoon Scott (Brandon Soo Hoo). De Fullers worden gedwongen om de Gecko broertjes te helpen de grens van Mexico over te steken. Ze komen terecht in de Titty Twister, een bar met bijzondere klanten.

Beoordeling
Inmiddels heb ik drie afleveringen van From Dusk Till Dawn: The Series bekeken op Netflix. De eerste aflevering vind ik tot nu toe de beste. In deze aflevering zien we de overval op een slijterij in the middle of nowhere uit de opening van de film, alleen staat nu niet een jonge John Hawkes achter de toonbank maar Prison Break-acteur Lane Garrison. De aflevering verloopt zoals verwacht met hier en daar wat filler. Op zich vond ik het hier niet storend. In de twee volgende afleveringen had ik er wat meer moeite mee, want eigenlijk wil ik gewoon zien wat ze met de scènes in de Titty Twister hebben gedaan! Na de zoveelste hallucinatie van Richie weet ik wel dat er iets niet goed met hem is en het duurt naar mijn gevoel wel erg lang voordat de Gecko broertjes de Fullers tegen het lijf lopen.

In de film speelden George Clooney en Quentin Tarantino de rollen van Seth en Richie Gecko. Dan is het eigenlijk meteen al teleurstellend als je de vrij onbekende D.J. Cotrona en Zane Holtz in deze rollen ziet. Cotrona brengt het er het beste vanaf. Hij heeft duidelijk goed naar Clooney gekeken, want hoewel hij niet op Clooney lijkt, was er wel iets in zijn performance wat mij aan hem deed denken. Holtz vind ik echt verschrikkelijk als Richie. Verder is Robert Patrick een goede keus voor de rol van Jacob en is Wilmer Valderrama een interessante keus voor Carlos.

fromdusktilldawn-series001De serie voelt wat goedkoper aan dan de film, maar echt storend vind ik dit niet. Wel vind ik de vampier make up/special effects die ik tot nu toe heb gezien niet echt geslaagd. Ik ben wel benieuwd hoe dit er verder uit zal zien in de Titty Twister scène.

Conclusie
Is een serie van cult klassieker From Dusk Till Dawn nodig? Nee, absoluut niet. Maar op zich is het geen straf om dit avontuur opnieuw te beleven. Ik ga zeker nog verder kijken, al is het alleen maar om de beruchte scène in de Titty Twister te zien.

rating-3stars

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *