Eerste indruk: Scream (serie)

Het eerste seizoen van de MTV-serie Scream staat nu op Netflix. Hoewel ik na het zien van de trailer niet erg enthousiast was geworden over het bestaan van de serie, besloot ik Scream toch een kans te geven na de positieve recensie van Jacqueline. Net als Jacqueline ben ik ook een groot liefhebber van de Scream films en ik vond het maar niets dat ze een serie gingen maken zonder zonder Ghostface en de originele personages. Verrassend genoeg is ook mijn eerste indruk positief!

scream-serie002Waar gaat Scream de serie over?
Het stadje Lakewood wordt opgeschrikt door de brute moord op tiener Nina (Bella Thorne). Verhalen gaan vervolgens rond dat seriemoordenaar Brandon James terug is. Brandon was een jongen met een misvormd gezicht die verliefd was op een meisje genaamd Daisy. In de eerste aflevering zien we de nu volwassen Daisy terug. Na de moord op Nina ontvangt zij een schokkend bericht. Is Brandon terug of neemt iemand anders zijn rol over? En wie is zijn of haar volgende slachtoffer?

Eerste indruk
Scream de serie heeft niets met de Scream films te maken, maar ze lenen wel de structuur van de eerste film voor de pilot aflevering. Voor de echte Scream fans zitten er genoeg momenten van herkenning in. Naast de celebrity opening kill (Bella Thorne is de Drew Barrymore van de serie) is er ook een Randy moment waarin een wannabe Randy genaamd Noah (John Karna) uitlegt waarom een slasher niet werkt als een serie. In Scream de film is er een scène waarin de tieners na de dood van Casey bij een fontein zitten te praten over de moord. Een soortgelijke scène zit ook in de serie na de dood van Nina en toen viel het mij op dat Will (Connor Weil) en Jake (Tom Maden) neergezet worden als Billy en Stu uit de film. Ik hoop dat dat expres is gedaan om ze verdacht te maken, maar ik wil niet dat ze de killers zijn, want dat zou erg voorspelbaar zijn! Verder hebben we ook een Sidney in de vorm van Emma (Willa Fitzgerald), maar of ze net zo’n ass-kicker is.. dat moeten we nog zien.

scream-serie001Tot nu toe heb ik alleen de eerste aflevering gezien, maar ik ben nu al benieuwd naar de volgende afleveringen. Ik ben altijd wel fan van films en series waarin een mysterie opgelost moet worden en het mysterie rondom Brandon James is in de pilot goed neergezet.

Het acteerwerk is prima voor een MTV-serie. Op Bella Thorne en Bex Taylor-Klaus na ken ik niemand van de jonge cast, maar onder de volwassenen zitten wel een paar bekende gezichten. Jason Wiles (Beverly Hills 90210) speelt de sheriff van Lakewood, Tracy Middendorf (Boardwalk Empire) speelt de moeder van Emma en Bobby Campo (The Final Destination) speelt één van de leraren.

Conclusie
Scream de serie kan je het beste zien als een hommage aan de Scream films of als een slasher serie die toevallig dezelfde naam draagt. Als je hoopt dat je bekende gezichten uit Woodsboro terug zal zien dan zal je teleurgesteld zijn met de serie, maar als je dat los kan laten dan is er voor de slasher fan genoeg om van te genieten.

rating-3halfstars

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *