Scream is mijn favoriete film en als ze een echte Scream serie zouden maken dan zou ik daar ook enthousiast over zijn, al zou het wel zo’n 15+ jaar te laat zijn. Maar wat heeft de Scream serie van MTV te maken met de Scream films? Het lijkt of ze alleen maar de titel hebben gebruikt om te cashen op de naamsbekendheid. En in hoeverre moet dat werken? De tieners van nu, op wie MTV de serie lijkt te richten, hebben niets met deze franchise. Ze waren nog niet eens geboren toen het eerste deel released werd way back in 1996! En ze zijn ook niet massaal naar de bios gerend toen Scream 4 uit kwam in 2011. In 2012 werd vervolgens deze serie aangekondigd.

Hier is het plot van de serie:

What starts as a YouTube video going viral, soon leads to problems for the teenagers of Lakewood and serves as the catalyst for a murder that opens up a window to the town’s troubled past.

Lakewood? In de film franchise zijn de originele moorden gepleegd in Woodsboro. De serie gebruikt een ander masker dus we gaan Ghostface niet zien. En natuurlijk zijn Sidney (Neve Campbell), Gale (Courteney Cox) en Dewey (David Arquette) ook niet van de partij. Wat heeft de serie dan nog met Scream te maken? Bekijk de trailer hier:

In Scream de serie zien we onder andere Willa Fitzgerald (Royal Pains), Bex Taylor-Klaus (The Killing), Bobby Campo (The Final Destination) en Tracy Middendorf (Boardwalk Empire). Shake It Up!-ster Bella Thorne speelt een Drew Barrymore-achtige rol, dus waarschijnlijk gaat zij als eerste dood. Op haar vriendje na natuurlijk. De serie is vanaf 30 juni in Amerika te zien op MTV. Het is nog onduidelijk of de serie dan ook in Nederland te zien zal zijn.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Is er dan per aflevering één verhaal, of loopt dat verhaal dan door? Wel grappig dat ze er een serie van uitbrengen. Als de serie net zo succesvol wordt als de filmreeks, dan zullen ze bij MTV in ieder geval niets te klagen hebben.

    1. Ik denk dat we het moeten zien als één film verspreid over een heel seizoen. De pilot begint met de dood van Bella Thornes personage en het seizoen eindigt met de ontmaskering van de killer(s).

  2. My eyes, my eyes! Ik pas. Als ik Scream wil zien kijk ik wel de films want het komt echt over als een of ander slap aftreksel, en waarom die moordenaar met een ander masker? Zoals je zegt komt het echt over alsof ze gewoon de naam erop hebben geplakt voor de naamsbekendheid en daarbij gewoon de verhaallijnen hebben gestolen van de films (de populaire meid die als eerst doodgaat na haar vriend en de filmgeeks).

    1. Ik pas ook. Beetje jammer allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *