poster-whasfirstdayofcampDe film Wet Hot American Summer (2001) groeide uit van flop naar cult hit. De originele cast is na 14 jaar terug voor de prequel serie Wet Hot American Summer: First Day of Camp die nu te vinden is op Netflix.

De originele film speelde zich af op 18 augustus 1981, de laatste dag van zomerkamp. Zoals de titel van Wet Hot American Summer: First Day of Camp al aangeeft: de serie speelt zich af op de eerste dag van hetzelfde zomerkamp. Acteurs als Paul Rudd, Amy Poehler, Bradley Cooper en Ken Marino zijn nu in de veertig en spelen kampleiders van rond de 16 en 17 jaar oud, rollen waar ze ten tijde van de film al te oud voor waren. Persoonlijk vind ik dit het enige grappige aan Wet Hot American Summer en de First Day of Camp pilot aflevering “Campers Arrive”.

In “Campers Arrive” komen de kinderen aan bij Camp Firewood. De aflevering draait voornamelijk om Coop, gespeeld door Michael Showalter die zelf één van de makers van de serie is. Coop kijkt erg uit naar de komst van zijn ‘vriendin’ Donna (Lake Bell) die zelf minder enthousiast reageert. Daarnaast probeert hij één van de nieuwe kinderen te helpen die meteen al gepest wordt door andere kinderen. De personages van Rudd, Cooper, Marino, Poehler, Marguerite Moreau, Zak Orth, Joe Lo Truglio en Janeane Garofalo komen voorbij, maar hebben nog niet veel te doen. Mogelijk staan deze personages in één van de 7 overige afleveringen centraal. Nog niet alle acteurs uit de film zijn voorbij gekomen. Met name de afwezigheid van Elizabeth Banks en Christopher Meloni viel mij op.

whasfirstdayofcamp002De cast wordt aangevuld door gastrollen van een aantal bekende gezichten waaronder de eerder genoemde Lake Bell (What Happens in Vegas), Josh Charles (The Good Wife), John Slattery (Mad Men) en Jason Schwartzman (Rushmore). Acteurs als Kristen Wiig, Jayma Mays, Jon Hamm, Michael Cera en Chris Pine komen ook nog voorbij in aankomende afleveringen.

Je moet van het aparte soort humor houden die Wet Hot American Summer biedt, anders valt er weinig te genieten. Voor de liefhebbers bevat First Day of Camp genoeg lachmomenten.

rating-2stars


Alle afleveringen van Wet Hot American Summer: First Day of Camp staan nu op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

11 reacties

 1. Ik hoor gemengde dingen over deze serie, toch moet ik het haast wel een kans gegeven gezien de cast. 😛

  1. Ik heb het ook gekeken vanwege de cast. Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

   1. Nou.. Ik ben het nu aan het kijken en ik denk dat ik niet verder ga kijken (misschien als ik me heel erg verveel of als ik bezig ben zodat het op de achtergrond speelt :P). Paul Rudd en Bradley Cooper vind ik wel heel erg leuk hierin, maar daar houdt het helaas bij op.

    1. Als we zelfs voor Paul en Bradley niet verder willen kijken dan zegt dat wel iets over de kwaliteit.

     1. Tsja.. Als het nou Chris Evans was… 😉

     2. @Jacq Chris zou ons dit niet aandoen! 😉

 2. Ik heb mij er ook aan gewaagd vanwege de cast, maar het kon mij niet genoeg pakken om meer dan de pilot te kijken.

  1. Ik ben ook (nog) niet verder gekomen dan de pilot. Genoeg leukere dingen te doen en te zien! 😉

 3. Zowel de film als de eerste aflevering van de serie konden je toch niet bekoren? Lekker de rest skippen zou ik zeggen. Zoveel moois nog te zien!

 4. Wij vonden het echt een fantastisch leuke serie! Maar ik moet inderdaad wel toegeven dat het hoge absurdistische karakter van de serie je wel moet liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *