31 dagen horror: Spoorloos (1988)

31dagen-spoorloosOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #7: Spoorloos (1988)
Met: Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna ter Steege
Regisseur: George Sluizer

Het verhaal
De film draait om een jong stel, Rex (Gene Bervoets) en Saskia (Johanna Ter Steege), op vakantie in Frankrijk. Saskia gaat drinken halen bij een benzinestation, maar keert niet meer terug. Rex raakt geobsedeerd door haar verdwijning. Drie jaar later wordt hij aangesproken door de man (Bernard-Pierre Donnadieu) die verantwoordelijk is voor haar verdwijning. Hij geeft Rex éénmalig een keus om erachter te komen wat er met Saskia is gebeurd.

Wat is er aan de hand?
Daar kom je aan het einde van de film achter.

Waarom een aanrader?
Spoorloos is natuurlijk een klassieker van eigen bodem en een favoriet van horror liefhebbers over de hele wereld. Het is een sterke film over obsessie en dat einde… tja, dat moet je zelf maar beleven. Misschien onnodig om Spoorloos vandaag in de spotlight te zetten, maar er zijn vast mensen die de film nog niet hebben gezien (SHAME!). Oh en niet stiekem de Amerikaanse remake The Vanishing kijken met Kiefer Sutherland in de hoofdrol!

Voor wie?
Voor de horror fan die van spanning houdt, sterk acteerwerk en deze klassieker nog van zijn lijstje moet strepen.

Waar?
Spoorloos is te zien op MyPrime van Ziggo.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *