Films Films Films

Horror films die je niet wil zien, maar wel nieuwsgierig naar bent

Ik heb in mijn leven veel horror films gezien. Ik ben opgegroeid met het hak en slash werk van Freddy en Michael. Ik heb alle 7 Saw films gezien en die hebben zeker een aardig groot ewww-factor. Maar toch zijn er een aantal films waar ik wel nieuwsgierig naar ben, maar die ik eigenlijk niet wil zien. Gewoon, omdat ik bang ben dat ik die beelden nooit meer van mijn netvlies af zal krijgen. Ik ben nog steeds bezig om The Human Centipede (First Sequence) uit mijn geheugen te verbannen. En het helpt niet dat de regisseur van de film, Tom Six, een Nederlander is. Zieke film, ugh. En na dat deel, is (Full Sequence) een film die ik zeker niet hoef te zien!

Maar goed, naast The Human Centipede zijn er nog meer van die films waar ik wel nieuwsgierig naar ben geworden na alles wat ik over ze gehoord heb. Deze films heb ik (nog) niet gezien:

Martyrs (2008)
Franse horror film van Pascal Laugier (The Tall Man). Schijnt extreem gewelddadig te zijn en verontrustend. Geen vermakelijke film om te zien.

Cannibal Holocaust (1980)
Controversiële found footage film. Verboden in meerdere landen. Regisseur Ruggero Deodato werd zelfs opgepakt, omdat er werd gedacht dat hij een snuff film had gemaakt.

The Last House on the Left (1972)
De remake uit 2009 heb ik wel gezien, maar het origineel van Wes Craven dus niet. Last House is in veel landen gecensureerd uitgebracht en in Engeland was de film zelfs verboden.

A Serbian Film (2010)
Zoals de titel al zegt, is het een Servische film. Een film die verbannen is in onder andere Spanje en Noorwegen. De film gaat over een porno ster op zijn retour die gevraagd wordt om in een art house film te spelen. Alleen blijkt het een snuff film-achtig iets te zijn.

Zijn er nog andere films die je eigenlijk niet wil zien, maar wel nieuwsgierig naar bent?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. The last house on the left gaat echt te ver! Die film heb ik een tijd terug gezien maar is en blijft de reden dat ik af en toe angstig ben in het donker 🙁 Hij is leuk maar wel heel erg eng mensen!!

    1. Ik heb Last House nog steeds niet gezien. Heb je de remake gezien? Ben benieuwd in hoeverre de twee films vergelijkbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *