Reviews

Review: The Fate of the Furious (2017)

De mysterieuze Cipher (Charlize Theron) weet Dom (Vin Diesel) te overtuigen om zijn rug te keren naar zijn familie dit tot grote shock van Letty (Michelle Rodriguez) en de rest. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek, namelijk Furious 7 bad guy Deckard Shaw (Jason Statham), om Dom terug te vinden en Cipher te pakken te krijgen.

Beoordeling
Zestien jaar na de release van The Fast and the Furious is er nu het achtste deel The Fate of the Furious. Ik denk niet dat iemand ooit had verwacht dat de film zoveel sequels zou spawnen, maar toch zijn we hier nu echt. De franchise kreeg een creatieve opleving met Fast Five en ook de twee daaropvolgende delen waren sterk. The Fate of the Furious is niet sterk, maar wel aardig. Het is de eerste film in de franchise zonder Paul Walker sinds zijn overlijden. Door zijn afwezigheid lijkt er iets te ontbreken. Testosteron genoeg hier in deel 8, maar ik mis hart, iets wat in Furious 7 wel aanwezig was.

Vin Diesel blijft een beperkte acteur en blijkbaar heeft hij Walker nodig om wat beter uit de verf te komen. Diesel deelt hier veel scènes met Charlize Theron, doorgaans een sterke actrice. Helaas lijkt Theron hier op de automatische piloot te acteren en dat hebben we juist niet nodig naast Diesel. Haar personage Cipher is ook niet erg boeiend. Wat dat betreft doet Furious 8 er goed aan om Jason Statham weer te laten opdraven. Diesel mag dan het gezicht van de F&F franchise zijn, maar wat mij betreft mag hij deel 9 uitzitten als Statham en Dwayne Johnson op de voorgrond worden gezet. Tyrese Gibson mag blijven als de comic relief.

Toegegeven, The Fate of the Furious heeft wel een aantal indrukwekkende actiescènes en ook de cameo’s – nee, ik verklap ze niet – zijn leuk gedaan.

Conclusie
The Fate of the Furious haalt niet de kwaliteit van de voorgaande drie delen, maar is wel een vermakelijke actiefilm met een aantal geslaagde scènes.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Ik twijfel nog steeds of ik dit deel wel wil zien. Ik vind eigenlijk dat ze moesten stoppen na de dood van Paul.

  1. Ja, dat was beter geweest. :/

 2. Ik ben het grotendeels wel met je eens hoewel ik het een hele vermakelijk film vind.

  1. Ik heb me ook wel vermaakt, maar misschien niet zoveel als jij. :p

 3. De Fast&Furious-franchise vond ik vroeger geweldig. Ik heb nog steeds de eerste 4 in steelcase in mijn dvd-kast staan. Sinds Furious7 heb ik helaas niet meer het gevoel van ‘die moet ik zien!’.

  1. Ben wel benieuwd waarom alleen de eerste 4. Vond het juist vanaf Fast Five beter worden, uitgezonderd van deel 8 dan.

 4. Helaas kon ik me niet vermaken met de actie deze keer, maar dit is inderdaad een teleustelling na de vorige delen.

  1. Misschien lag de lat dit keer te hoog. :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *