Reviews

Review: The Bye Bye Man (2017)

Drie studenten huren een woning en ontdekken per ongeluk de vloek van the Bye Bye Man. Hoe meer ze aan hem denken, hoe sterker hij wordt.

Beoordeling
Ik heb veel slechte verhalen gehoord over The Bye Bye Man, maar eigenlijk vond ik het niet eens zo slecht. Ook niet goed, maar zeker niet slecht. De film begint goed met een cameo van Leigh Whannell (Saw) als een man die iedereen afschiet die van the Bye Bye Man heeft gehoord. Vervolgens volgen we het verhaal van de drie meest levenloze studenten ooit, gespeeld door Douglas Smith (Bottom of the World), Cressida Bonas (Tulip Fever) en Lucien Laviscount (Scream Queens). De personages zijn helaas niet goed uitgewerkt, maar ook het acteerwerk is niet best. Als dit al een beetje beter was geweest dan was de film denk ik al een stuk beter in de smaak gevallen bij de meeste horror liefhebbers.

The Bye Bye Man is gebaseerd op een verhaal uit het boek The President’s Vampire van Robert Damon Schneck. Deze bad guy deed me eerder denken aan een low budget versie van Freddy Krueger. Net als bij the Springwood slasher wordt the Bye Bye Man sterker hoe meer er aan hem wordt gedacht of hoe meer angst er wordt gezaaid. Origineel is de film dus niet, maar de makers proberen het op hun manier toch een beetje eigen te maken. Ze weten een paar aardige scènes af te leveren, al snap ik de aanwezigheid van Faye Dunaway in deze film nog steeds niet. Ook Carrie-Anne Moss verdient beter dan een dertien in dozijn rolletje als detective. Michael Trucco heeft een aardige bijrol als broer van één van de studenten.

Na alle negativiteit in deze recensie vraag je je misschien af hoe het kan dat ik het geen slechte film vond. Ondanks alles heb ik me eigenlijk prima vermaakt met The Bye Bye Man en meer vraag ik eigenlijk niet van zo’n film.

Conclusie
The Bye Bye Man is niet goed, maar ook zeker niet zo slecht.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik ben heel benieuwd naar deze film, omdat ik er vorig jaar met Doug Jones over heb gesproken. Hij speelt de rol van de bad guy. Binnenkort maar even checken. 🙂

    1. Hij zit er niet eens zoveel in, ook al speelt hij de titelrol. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *