Reviews

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015) review

poster-hungergamesmockingjay2Katniss (Jennifer Lawrence) en haar bondgenoten gaan de strijd aan met President Snow (Donald Sutherland) en het Capitool in dit laatste deel van The Hunger Games franchise.

Beoordeling
Ik was niet heel enthousiast over The Hunger Games: Mockingjay – Part 1. Doordat Mockingjay werd opgesplitst in twee delen, voelde het eerste deel niet aan als een volwaardige film, maar als een trage opzet voor de gebeurtenissen in Part 2. Gelukkig zit er voldoende vaart in het tweede deel en komen er een aantal aardige actievolle scènes voorbij, waaronder één scène die prima in een horrorfilm zou passen. Hoewel ik Mockingjay – Part 2 in zijn geheel een betere film vind dan Part 1, stelde de film mij met zijn anticlimactische einde wel teleur. Ik wil niet teveel verklappen, maar aan de actie kwam een behoorlijk abrupt einde terwijl ik het gevoel had dat de strijd eindelijk echt ging losbarsten. Ook de afwezigheid van Philip Seymour Hoffman is tegen het einde van de film duidelijk voelbaar. Hij speelt gamemaker en rebellenleider Plutarch Heavensbee in de films. De Oscar-winnaar kwam te overlijden voordat hij al zijn scènes voor Part 2 had gefilmd. Nu hebben ze dit niet à la Furious 7 kunnen oplossen en wordt er o.a. om Hoffmans afwezigheid heen gewerkt door Haymitch (Woody Harrelson) een brief te laten voorlezen van Plutarch.

Mockingjay – Part 2 is een film die ik thuis nog een keer op mijn gemak wil bekijken. Sommige scènes gaan zo snel of zijn niet goed gefilmd, waardoor ik niet goed zag wat er gebeurde. Zo dacht ik op een gegeven moment dat Finnick (Sam Claflin) dood was, maar die huppelde even later weer door het beeld en nu heb ik nog steeds geen idee wie er dood was gegaan. In een ander scène, die vrij donker was, kon ik niet goed zien wie er aan het vechten was: Finnick of Gale (Liam Hemsworth).

Jennifer Lawrence speelt opnieuw een sterke hoofdrol. Jammer dat de rest van de overvolle cast weinig te doen krijgt in de film. Gelukkig weten de meeste acteurs wel het beste te maken van hun kleinere rollen, met Donald Sutherland en Josh Hutcherson als uitblinkers.

Conclusie
Mockingjay – Part 2 is een vermakelijke film, maar wel een iets teleurstellend einde van de populaire The Hunger Games franchise.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

11 reacties

 1. Ben wel benieuwd naar deze film….nu nog kijken wanneer ik ‘m kan gaan zien!

  1. Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

 2. Het eerste uur vond ik qua opbouw hetzelfde als part 1 maar desalniettemin een aardige afsluiter.

  Het einde had veel korter gemogen en je hebt ook gelijk vwb de onoverzichtelijke actiescenes

  1. Het einde had inderdaad korter gemogen. Ik ben het met je eens.

 3. Ik ben wel heel erg benieuwd welke scène het was waarin je dacht dat Finnick dood ging, waarna hij toch opeens levend was :p.

  1. Ik dacht dat Peeta hem in het zwarte water (olie?) duwde. :p

   1. Volgens mij viel Peeta eerst Katniss aan, waarna Finnick hem van haar aftrok en hem juist bij haar uit de buurt hield en mee naar binnen sleepte. Tenminste dat is wat ik mij van die scène herinner :p

    1. Ik dacht dat toen Finnick Peeta van Katniss trok, hij in het water werd geduwd, maar dat bleek toch iemand anders te zijn :s

     1. Haha, de eerstvolgende keer dat ik hem kijk ga ik er even op letten haha

      1. dat was ene mitchel volgens mij er werd geroepen mitchel nooo. finnick trok peeta van katniss af

       1. Ja, ik las iets idd over ene Mitchel, maar ik kan geen gezicht bij die naam plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *