poster-jessicajonesNa Daredevil komt Marvel nu met een nieuwe serie op Netflix: Jessica Jones. De titelrol wordt gespeeld door Krysten Ritter, die we kennen van rollen in Breaking Bad en Veronica Mars.

Waar gaat Jessica Jones over?
Jessica is een voormalige superheld die haar leven om heeft gegooid en een privé detective is geworden. Zij wordt geplaagd door een traumatische gebeurtenis die in de pilot aflevering nog niet helemaal duidelijk wordt. Jessica drinkt teveel en heeft een bad attitude, maar ondanks dat is ze wel goed in haar werk. Wanneer de ouders van de vermiste studente Hope bij Jessica aankloppen voor hulp, wordt zij geconfronteerd met haar verleden.

Eerste indruk
Een privé detective met een bad attitude? Dat klinkt als Veronica Mars. Maar Jessica Jones woont niet in het zonnige Neptune. Zij bevindt zich net als Daredevil in het grimmige Hell’s Kitchen in New York. Net als Daredevil de serie is ook Jessica Jones een duistere serie geworden met een vleugje humor. Omdat we niet meteen Jessica’s achtergrond voorgeschoteld krijgen, begint de serie mysterieus en wordt de spanning goed opgebouwd. Het is me nog niet duidelijk of in elke aflevering een andere case centraal staat of dat we de rest van het seizoen het verhaal van de vermiste Hope volgen. Het verhaal van Hope lijkt verstrengeld te zijn met het verleden van Jessica.

In de pilot aflevering ligt de focus vooral op Jessica zelf, maar worden we ook voorgesteld aan een aantal andere personages, waaronder beste vriendin Trish (Rachael Taylor), advocate Jeryn Hogarth (Carrie-Anne Moss) en de geheimzinnige Luke Cage (Mike Colter). De bad guy, ene Kilgrave (David Tennant) uit Jessica’s verleden, ontmoeten we niet in de eerste aflevering, net zoals we de Kingpin ook niet zagen in de pilot van Daredevil. Toch weet Kilgrave met zijn powers indruk te maken.

Krysten Ritter speelt een prima hoofdrol en ik denk dat zij verder in het seizoen alleen maar meer van haar talent kan laten zien. De rest van de cast heeft nog niet veel materiaal gehad om mee te werken.

Conclusie
Ik ga Jessica Jones zeker nog verder kijken, want ik ben wel benieuwd wat er met Jessica is gebeurd en wie de bad guy is en wat zijn deal is. Maar na het zien van de eerste aflevering had ik toch vooral zin om Veronica Mars weer te kijken.

rating-3halfstars


Het eerste seizoen van Jessica Jones staat op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

10 Reacties

 1. Net ook de eerste aflevering gezien en ben benieuwd naar de rest, vooral met het eerste seizoen van Daredevil in m’n hoofd weet ik dat Marvel en Netflix samen heel goede series kunnen maken.

  1. Ik ben na een paar afleveringen afgehaakt wat Daredevil betreft. De serie pakte me niet. Jessica Jones spreekt me wel al meer aan. 🙂

 2. Ik was ook weg van Daredevil. Moet de laatste drie eps van Jess Jones nog zien, maar de serie bevalt me zeker. Vanaf afl 8 vind ik het wel minder worden, dat wel. Beetje rare keuzes worden vanaf dan gemaakt.

  1. Je bent er snel doorheen gegaan! Ik heb nog niet verder gekeken.

 3. Veronica Mars was dan ook heel erg leuk 🙂
  Zelf vind ik Jessica Jones overigens veel leuker dan Daredevil.

  1. Ja, misschien ga ik in de kerstvakantie mijn VM dvds er maar weer eens bij pakken! 😀

   Ik heb JJ nog steeds niet verder gekeken, maar het spreekt me wel meer aan dan Daredevil.

 4. Ik ben er ook nog niet doorheen hoor, maar Daredevil heb ik alleen maar uitgekeken omdat mijn vriend verder wilde kijken. Bij Jessica Jones is het juist andersom haha.

 5. Heb nu nog 3 episodes te gaan maar ben er zeker wel van onder de indruk. Goede storytelling, veel karakterontwikkelingen en de bad guy is creepy genoeg. Wat ik overigens wel jammer vind is dat er nauwelijks referenties zijn naar de Avengers of Daredevil die nota bene om de hoek moet wonen.

 6. Ik heb het eerste seizoen van Jessica Jones inmiddels helemaal gekeken en de serie heeft me op een positieve manier verrast. Top cast en goed uitgewerkt verhaal!

 7. […] een aanrader? Krysten Ritter (aka Jessica Jones) speelt de perfecte roommate from hell en het is ook hilarisch om te zien hoe James van der Beek […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *