Het eerste kwartaal van 2017 zit er bijna op. Tijd voor de stand van zaken van de twee challenges waar ik dit jaar aan mee doe: de Blindspot challenge en Movie Bingo!

Blindspot Challenge
Wat is de Blindspot challenge ook alweer? De Filmkijker bracht ons vorig jaar deze challenge en ik doe dit jaar voor het eerst mee. Het is de bedoeling dat je 12 films kiest die je nog nooit hebt gezien waarvan je het gevoel hebt dat je die eigenlijk hoort te hebben bekeken. Hier de 12 titels die ik op mijn lijstje heb staan:

1. 12 Years a Slave (2013)
2. American Hustle (2013)
3. Fatal Attraction (1987)
4. Her (2013)
5. The Hurt Locker (2008)
6. No Country for Old Men (2007)
7. Roman Holiday (1953)
8. Rosemary’s Baby (1968)
9. Swingers (1996)
10. Taxi Driver (1976)
11. Trainspotting (1996)
12. Up in the Air (2009)

Welke ik inmiddels heb gezien? Geen enkele. *schaam schaam* Ik had me voorgenomen om elke maand één van mijn Blindspot films te kijken en toch is het er om één of andere reden niet van gekomen (lees: ik kreeg een maand gratis Movies & Series XL van Ziggo dus ik kon eindelijk seizoen 6 van Game of Thrones kijken! En Westworld! En ik heb alle seizoenen van Sex & the City gerewatched! Het is een wonder dat ik überhaupt nog een film voor mijn normale recensies heb kunnen kijken die maand!). Gelukkig heb ik nog 9 maanden te gaan! Moet lukken toch? Toch?!

Movie Bingo
Goed nieuws! Met Movie Bingo gaat het een stuk beter! Hoe zit het ook alweer met deze challenge? Movie Bingo is bedacht door Jessica van Reviews & Roses. Het is de bedoeling dat je in een jaar tijd probeert om je kaart vol te krijgen. Er zijn maar 2 regels:

1. Elke film mag voor slechts één vakje gebruikt worden;
2. Wanneer je eenmaal een film hebt ingevuld, mag je jouw keuze niet meer veranderen.

Afgestreept:
• Een film die je al heel lang wilt zien: Green Room
• Een met een Oscar bekroonde film: Manchester by the Sea
• Een film die begint met een B: Blue Ruin
• Een Nederlandse film: De Zevende Hemel
• Een boekverfilming: Me and Earl and the Dying Girl

Op zich kan ik er nog een paar afstrepen, maar laten we het spannend houden voor de rest van het jaar. 😉

Hoe staat het met jullie challenges?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

11 Reacties

 1. Hahahaha dat moet nog steeds lukken hoor, die blindspots. Wij hebben 24 titels op onze lijst staan. Dat betekent gemiddeld twee film per maand kijken. Maart is bijna voorbij en we hebben er al 8 gezien. We liggen dus op schema. De moviebingo durf ik niet te zeggen, maar het zou zomaar kunnen dat ik daarbij al op de helft ben. Ik heb tot nu toe 49 film gezien, dus grote kans dat er veel kan worden afgestreept.

  1. Haha ben blij dat jij er nog vertrouwen in hebt! Jullie zijn goed bezig 😀

 2. Ik zit op 4/12 in de blindspot-challenge, dus dat gaat prima:)

  1. Goed bezig, Tim! 😀

 3. Goed bezig! 😀

  Mijn Blindspot Challenge gaat trouwens ook niet zo goed, haha.

  1. Haha ja, Movie Bingo is wat dat betreft toch een stuk makkelijker 😀

 4. Ik heb pas (of al haha) twee films van mijn blindspot movie challenge gezien – maar ik denk dat dat nog wel goed gaat komen. Al dacht ik dat vorig jaar ook en toen faalde ik hopeloos XD

  1. Ik vind dat je al 2 films hebt gekeken! Positief blijven 😀

 5. Het jaar gaat een beetje te snel en ik moet toegeven dat ik ook nog geen enkele blindspot film bekeken heb. Maar dat ga ik nog wel inhalen… Ze lukken me elk jaar, dus zou wel heel vreemd moeten lopen….

  1. Het gaat zeker te snel. Ik snap niet dat we alweer in april zitten :p

 6. […] de eerste stand van zaken kon je lezen dat ik nog geen enkele Blindspot film had bekeken. Inmiddels is het me gelukt om één […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *