Tiener Greg (Thomas Mann) maakt samen met collega Earl (RJ Cyler) films. Wanneer klasgenote Rachel (Olivia Cooke) wordt gediagnosticeerd met leukemie, moet Greg van zijn moeder met haar omgaan. Met tegenzin ontstaat een mooie vriendschap en besluit Greg om samen met Earl een film voor haar te maken.

Beoordeling
Me and Earl and the Dying Girl is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Jesse Andrews. De film werd lovend ontvangen op het Sundance Film Festival in 2015 en sindsdien heb ik alleen maar positieve verhalen over deze indie gehoord. Dat schept hoge verwachtingen natuurlijk. Me and Earl and the Dying Girl is een prima coming-of-age film geworden. Er is eigenlijk weinig op aan te merken. Het verhaal zit goed in elkaar en is ook vakkundig naar het scherm vertaald door regisseur Alfonso Gomez-Rejon, die eerder de visueel sterke remake van The Town That Dreaded Sundown afleverde. De animatie is een nice touch en ook de films van Greg en Earl zijn leuk in beeld gebracht.

Ook de frisse, jonge cast levert goed werk af. Thomas Mann (Project X) speelt een prima hoofdrol. Zijn Greg is niet altijd even sympathiek, maar Mann weet zijn inner struggle goed over te brengen. Nieuwkomer RJ Cyler krijgt helaas niet veel te doen, maar maakt wel indruk. Olivia Cooke (Bates Motel) speelt het beste van de drie en weet veel te zeggen met haar ogen. In de bijrollen zien we Connie Britton, Nick Offerman, Jon Bernthal en Molly Shannon voorbij komen die hier allemaal ook goed op hun plek zitten.

Ondanks dat er weinig aan de film zelf op te merken is, moet ik toegeven dat ik er zelf niet lyrisch over ben. Me and Earl and the Dying Girl raakte me helemaal niet. Ik heb geen traantje moeten laten en het riep geen gevoel op. Het was vermakelijk en that’s it.

Conclusie
Me and Earl and the Dying Girl is op alle vlakken een prima film, maar wist mij niet te raken. Gelukkig genoeg andere mensen wel.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

11 reacties

  1. Kon ik er maar om janken! Ook wel eens lekker 😉

 1. Kan het wel begrijpen. Ik was ook niet zwaar geraakt door wat er met haar gebeurde, maar het was juist hoe alles gepresenteerd was, de humor etc waardoor ik het zo’n fantastische film vond.

  1. De film zit inderdaad sterk in elkaar, maar ik miste toch iets om het een hoger cijfer te geven.

 2. Ik vond het best een prima film, beetje frisser dan TFIOS en geweldige cinematografie. Ik schreef er in 2015 ook iets over: https://daankusen.wordpress.com/2015/09/23/recensie-me-and-earl-and-the-dying-girl-2015/

  1. Ik ga het lezen. The Fault In Our Stars wist mij wel te raken in tegenstelling tot deze film.

 3. Net als Nostra heb ook ik hier indertijd erg genoten van deze prent. Een heerlijk cynisch hoofdpersonage, prettig gestoorde bijfiguren, heel veel verwijzingen naar filmklassiekers en een vriendschap die wel weet te ontroeren. Vooral die waanzinnig vormgegeven ziekenhuisscene is me goed bij gebleven.

 4. […] Everybody Wants Some!!, The Girl on the Train, Lars and the Real Girl, Love & Friendship, Me and Earl and the Dying Girl, Monster Trucks, No Escape, The Shallows, Star Trek Beyond en The Windmill […]

 5. […] 1. Elke film mag voor slechts één vakje gebruikt worden; 2. Wanneer je eenmaal een film hebt ingevuld, mag je jouw keuze niet meer veranderen. Afgestreept: Eerste kwartaal (in het blauw) • Een film die je al heel lang wilt zien: Green Room • Een met een Oscar bekroonde film: Manchester by the Sea • Een film die begint met een B: Blue Ruin • Een Nederlandse film: De Zevende Hemel • Een boekverfilming: Me and Earl and the Dying Girl […]

 6. […] met zijn collega killers, zoals Michael Myers. Regisseur Alfonso Gomez-Rejon, die ook het geprezen Me and Earl and the Dying Girl afleverde, brengt alles prachtig in beeld. Het gebruik van kleur geeft de film een dromerige, maar […]

 7. […] Afgestreept: Eerste kwartaal (in het blauw) • Een film die je al heel lang wilt zien: Green Room • Een met een Oscar bekroonde film: Manchester by the Sea • Een film die begint met een B: Blue Ruin • Een Nederlandse film: De Zevende Hemel • Een boekverfilming: Me and Earl and the Dying Girl […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *