Na het overlijden van zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler), krijgt de emotioneel gebroken Lee (Casey Affleck) de voogdij van zijn neefje Patrick (Lucas Hedges) toegewezen.

Beoordeling
Schrijver/regisseur Kenneth Lonergan maakte eerder indruk met You Can Count on Me en Margaret. Met Manchester by the Sea levert hij een sterk portret over rouw af. Lonergan laat zien dat rouw verschillende vormen kan aannemen. Casey Affleck verdient alle lof die hij krijgt voor zijn mooie rol. Zijn Lee leidt een teruggetrokken bestaan na een groot verlies, maar echt leven doet hij niet meer. Het is mooi om te zien hoe Lee langzaam weer begint op te bloeien wanneer hij de zorg voor zijn neefje krijgt. Deze Patrick gaat weer op een heel andere manier om met verlies en samen met Lee moet hij er het beste van zien te maken. Lucas Hedges zet als de jonge Patrick ook een goede rol neer. Verder maakt ook Michelle Williams ondanks haar beperkte screentime indruk als de ex-vrouw van Lee.

Hoewel ik Manchester een goede film vind, heb ik het gevoel dat ik er niet zo lovend over ben als andere bloggers. Ik vind de film iets aan de lange kant en op één door Williams fantastisch gespeelde scène na, wist de film mij ook niet te raken.

Conclusie
Manchester by the Sea is een mooie film over rouw met prachtig acteerwerk van Casey Affleck.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

14 reacties

 1. Heel erg benieuwd naar deze film. Vanavond gaan wij hem zien. Ik hoop dat hij ons net wat meer raakt dan jou.

  1. Volgens mij viel de film bij jullie beter in de smaak 😉

 2. Wil deze ook heeeeel erg graag zien. Beetje jammer dat Pathe heb maar draait in slechts twee steden. Zeker voor een film die nogal wat publiciteit genereert. Ach, kom ik ook weer een keer in het plaatselijke filmhuis.

  1. Ik heb de film ook in een filmhuis bekeken. Beviel me eigenlijk wel beter dan Pathé.

   1. Mij ook wel. Alleen jammer dat ze geen Unlimited Pas verkopen. Is toch iets minder vriendelijk voor mijn banksaldo.

    1. Hier hebben we de Cinevillepas, eigenlijk hetzelfde als de unlimited card maar dan voor filmhuizen.

 3. Ik kom op een zelfde score uit, maar ik vond ‘m emotioneel wel goed neergezet…

  1. Ik denk dat ik door mijn werk dood van binnen ben. 😉

 4. Lijkt mij ook een goede film. Casey Affleck is een sterk acteur. Hij was/is ook de frontrunner voor de Oscar, maar ik denk dat de recente controverse waarin bij betrokken is wel eens roet voor hem in het eten kan gooien.

  1. Ik denk dat het geen invloed zal hebben. Het is al langer bekend wat er is gebeurd (of niet is gebeurd, blijft een onduidelijk verhaal) en hij heeft tot nu toe bijna alle awards voor beste acteur gewonnen deze awards race.

 5. […] • Een film die je al heel lang wilt zien: Green Room • Een met een Oscar bekroonde film: Manchester by the Sea • Een film die begint met een B: Blue Ruin • Een Nederlandse film: De Zevende Hemel […]

 6. […] by the Sea | RECENSIE Met: Casey Affleck, Michelle Williams Na het overlijden van zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler), […]

 7. […] blauw) • Een film die je al heel lang wilt zien: Green Room • Een met een Oscar bekroonde film: Manchester by the Sea • Een film die begint met een B: Blue Ruin • Een Nederlandse film: De Zevende Hemel • Een […]

 8. […] the Jungle; Jungle; Justice League; Kong: Skull Island; The Lego Batman Movie; Life; Little Evil; Manchester by the Sea; Mountain; The Mummy; Murder on the Orient Express; Naked; Pitch Perfect 3; Raw; Resident Evil: The […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *