Cole (Keegan Allen van Pretty Little Liars) vertrekt met vrienden naar Moskou om een exclusieve escape room te bezoeken voor zijn populaire vlog. Eenmaal in Moskou komen ze in contact met foute types wat grote gevolgen heeft voor hun trip.

Beoordeling
Follow Me wordt gepromoot als ‘van de regisseur van Escape Room‘. Op zich een slimme zet, want die film was vorig jaar een onverwachte hit. Groot verschil tussen Follow Me en Escape Room is dat laatstgenoemde nog interessante en verrassende kamers had met sympathieke personages om te volgen. Cole en zijn vrienden hier in Follow Me zijn irritant en het is moeilijk om met ze mee te leven (al moet ik zeggen dat ik net The Rental heb gekeken en zij waren veel erger), waardoor de film weinig urgentie heeft. Toegegeven Pretty Little Liars-acteur Keegan Allen is perfect gecast als onze social media obsessieve influencer en hij speelt hier prima. Ik heb niet veel goeds over de film te zeggen, maar Allen en de makers zetten hier wel mooi het contrast tussen realiteit en social media neer. De rest van de cast is helaas matig.

Het volgende is alleen spoilerig als je de trailer niet gezien hebt. Het is jammer dat Follow Me een Hostel-achtige twist neemt. Ik had liever een complexe escape room gezien dan mensen die op een stoel gemarteld worden. Dat is geen horror, dat is lui. Ik ben geen fan van de benaming torture porn, maar zo voelde dit wel. Over het einde ben ik al helemaal niet te spreken (al ben ik eerlijk gezegd wel benieuwd naar de gebeurtenissen die volgen als de credits eenmaal rollen). Al met al biedt Follow Me weinig nieuws en wat ze doen, doen ze helaas niet goed. Je kan beter Escape Room nog eens kijken.

Conclusie
Follow Me weet op geen enkel vlak het succes van Escape Room te evenaren. Deze film heeft weinig te bieden.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Wij vonden inderdaad Escape Room ook een veel betere film dan Follow Me. Ik snap niet hoe de regisseur van Escape Room hiermee kon komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *