poster Clickbait serieWie is Nick Brewer (Adrian Grenier)? Dat is de vraag in deze nieuwe 8-delige Netflix serie. Ik heb inmiddels de eerste drie afleveringen gezien en hieronder lees je of het de moeite waard is.

Waar gaat Clickbait over?
Pia (Zoe Kazan, The Big Sick) krijgt de schrik van haar leven wanneer ze een filmpje ziet met broer Nick in de hoofdrol. Nick is ontvoerd, “bekent” dat hij vrouwen mishandelt en laat weten dat hij zal sterven als het filmpje 5 miljoen keer is bekeken. Al snel doen allerlei geruchten de ronde en gaan zelfs Pia en Nicks echtgenote Sophie (Betty Gabriel, Get Out) twijfelen of ze de echte Nick wel kennen.

Beoordeling
Clickbait doet z’n naam eer aan, want de serie is een behoorlijke clickbait. De trailer deed me denken aan de 2008 Diane Lane thriller Untraceable waarin moorden werden gelivestreamd en ja, hoe meer mensen keken, hoe sneller de slachtoffers dood gingen. Clickbait doet niet veel met dit concept, want – MILDE SPOILER ALERT – we zitten al snel aan de 5 miljoen views. De serie lijkt vervolgens een vrij standaard why dunnit. Iedere aflevering staat een ander personage centraal wat op zich prima is. Maar waarom starten met de bloed irritante Pia? Okay, ik snap waarom we met haar beginnen, maar ze maakt het niet makkelijk om de eerste aflevering door te komen. Als je broer bij 5 miljoen views doodgaat, Pia, hou dan alsjeblieft op met die pagina refreshen!! UGH!!!

Entourage-ster Adrian Grenier is perfect gecast als Nick. Hij heeft iets sympathieks, maar ook wel een douche-y vibe. Zoe Kazan wordt gaandeweg iets beter te verteren, maar een fan van haar acteerwerk ben ik niet. Betty Gabriel speelt prima, maar wordt vaak overschaduwd door de hysterie van Kazan.

Conclusie
Is Clickbait het bekijken waard? Het antwoord is een niet heel enthousiaste ja. Bekijk de pilot, probeer Pia te tolereren en als je dat lukt dan zou ik verder kijken. Op zich kijken de afleveringen snel weg dus je bent zo bij ‘het antwoord’, zoals de laatste aflevering heet.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *