Een dagje strand verandert voor een groepje vakantiegangers in een ware nachtmerrie wanneer ze allemaal versneld blijken te verouderen. Tijd tikt weg terwijl ze wanhopig op zoek zijn naar een uitvlucht.

Beoordeling
Love him or hate him: M. Night Shyamalan (Split)is weer terug met een nieuwe film. Ik mag Shyamalan wel. Niet al zijn films zijn geslaagd, maar hij durft wel out of the box te denken. Ook met Old levert hij weer eens iets anders dan anders af, al komt het plot niet van hemzelf. Old is gebaseerd op de graphic novel Sandcastle van Pierre-Oscar Lévy. Ik heb het niet gelezen dus daar kan ik je niet veel over vertellen. Wel heb ik mij afgevraagd wat je met dit concept nu echt kan doen. Mogelijk geeft Sandcastle daar wel een antwoord op, want Shyamalan doet er eigenlijk niet veel mee. Jammer! Het concept vind ik namelijk heel interessant: het idee van versneld verouderen en dat het leven aan ons voorbij gaat is beangstigend. Toch speelt Shyamalan daar niet erg op in. Hij lijkt meer geïnteresseerd te zijn in het afleveren van een aaneenschakeling van verontrustende scènes dan een verhaal waarin personages hun eigen vergankelijkheid onder ogen moeten zien te komen.

Het acteerwerk is ook niet heel goed. Gael Garcia Bernal (The Motorcycle Diaries), Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit) en Alex Wolff (Hereditary) hebben eerder laten zien dat ze prima kunnen acteren, maar het script van Old geeft ze niet veel om mee te werken. Zij komen er nog redelijk vanaf, maar de Luxemburgse Vicky Krieps als moeder van de twee jonge kinderen komt hier echt niet goed uit de verf.

Waar past Old dan in het rijtje van Shyamalan films? Wat mij betreft ergens in de middenmoot. Op zich heb ik vermaakt met de film, ondanks bovengenoemde kritieken. Het is zeker geen After Earth of The Last Airbender-achtige flop.

Conclusie
Old heeft een interessant concept, maar heeft verder weinig te bieden.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *