poster-trustDe 14-jarige Annie (Liana Liberato, The Best of Me) chat vaak met ene Charlie online. Ze denkt dat hij een leeftijdsgenoot is, maar in werkelijkheid is hij al ruim de 30 gepasseerd. Wanneer ze hem voor het eerst in het echt ontmoet, misbruikt hij haar. Iedereen maakt zich zorgen om Annie, maar zij wil niet inzien dat Charlie haar gebruikt heeft.

Beoordeling
Dat het gebruik van internet gevaren met zich meebrengt is duidelijk en het is dan ook fijn dat een film als Trust aandacht besteedt aan het onderwerp ‘online sexual predators’. Regisseur David Schwimmer heeft zich jarenlang ingezet voor The Rape Foundation, waardoor hij op een respectvolle manier met het onderwerp weet om te gaan. De film richt zich namelijk ook op de gevolgen van zo’n verschrikkelijke gebeurtenis. Niet alleen Annie lijdt onder de situatie, maar ook haar ouders Will (Clive Owen) en Lynn (Catherine Keener). De frustratie van Will is duidelijk voelbaar wanneer Annie maar niet wil inzien wat er echt gebeurd is en niet wil helpen om Charlie te pakken te krijgen. Zij denkt immers nog dat hun “liefde” echt is. Hoe frustrerend dit ook was voor Will en voor de kijker, vind ik wel dat dit op een realistische manier in beeld is gebracht. Ik kon me goed voorstellen dat zo’n jong meisje uit naïviteit of misschien wel zelfbescherming dit niet onder ogen wilde zien.

Schwimmer wist een sterke cast te verzamelen voor Trust. De jonge Liana Liberato levert ondanks haar leeftijd een uitstekende acteerprestatie af. Het is een moeilijke rol die ze speelt, maar ze weet heel authentiek over te komen. Zij krijgt goed tegenspel van Clive Owen en Catherine Keener. Jason Clarke heeft een bijrol als FBI-agent en Viola Davis is te zien als maatschappelijk werkster die moeizaam het vertrouwen wint van de kwetsbare Annie.

Conclusie
Trust is een film die je aan het denken zet over een onderwerp waar nog niet genoeg over wordt gesproken.

rating-4stars


Trust is te zien op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze film heb gezien maar vond hem indertijd best goed inderdaad.

    Als dit onderwerp (de nadelen van het www) je interesseert kan ik Disconnected ook van harte aanbevelen.

    1. Ik had nog niet van die film gehoord. Thanks voor de suggestie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *