poster-thewomanDe dominante Chris Cleek (Sean Bridgers, Dark Places) ontdekt een verwilderde vrouw (Pollyanna McIntosh, Tales of Halloween) in het bos. Hij vangt haar als een wild dier en neemt haar mee naar huis, waar hij haar opsluit. Samen met zijn gezin probeert hij haar te heropvoeden en daar is de vrouw zelf niet blij mee.

Beoordeling
Regisseur Lucky McKee maakte eerder May met Angela Bettis en Anna Faris, in horror kringen een vrij geliefde film. Zelf heb ik helemaal niets met May en ook niets met zijn daaropvolgende film The Woods. Zijn verhaal in Tales of Halloween is één van mijn minst favorieten van de 10 korte films. Ik moet me maar erbij gaan neerleggen dat het werk van McKee niet aan mij besteed is, al vind ik The Woman wel zijn beste film tot nu toe. Dit heeft meer met het verhaal te maken dan het talent van McKee als filmmaker. Samen met auteur Jack Ketchum schreef McKee het boek en het script voor The Woman, een vervolg op het eerdere werk van Ketchum, genaamd Offspring. The Woman is prima te volgen zonder Offspring gelezen of gekeken te hebben, al zal het wel wat achtergrond informatie geven over de vrouw zelf.

Tot mijn grote verrassing draait een groot deel van de film niet eens om de vrouw. Het disfunctionele gezin van Chris Cleek staat centraal. Het gezin lijdt onder de dominantie en vrouwenhaat van Chris. De aanwezigheid van de vrouw is eigenlijk de druppel die de emmer doet overlopen.

Het verhaal is dus wel interessant, maar McKee brengt het zo lelijk in beeld. Hij gebruikt onnodig veel fade ins en outs, waardoor het amateuristisch overkomt. Daarnaast is de muziek in de film op momenten behoorlijk misplaatst.

Gelukkig heeft McKee wel een aardige cast weten te verzamelen. Pollyanna McIntosh speelt een sterke rol zonder woorden te hoeven gebruiken. Ze oogt verwilderd en gevaarlijk, maar ze heeft ook iets kwetsbaars. Sean Bridgers weet zijn gluiperige rol prima neer te zetten. Angela Bettis is ook prima als de afhankelijke vrouw van Chris die lijdzaam zijn opdrachten uitvoert.

rating-3stars


The Woman is te zien op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Dit vond ik een interessante film. Idd geen filmisch hoogstandje, maar heb me er wel mee vermaakt. Dit is een soort unofficial sequel van The Offspring uit 2009. Daar speelde ze dus ook ‘The Woman’ en die film gaat over kannibalen.

    1. Ik had niet eerder van Offspring gehoord totdat ik wat meer info zocht over The Woman. Ben wel benieuwd geworden naar die film.

  2. Klinkt als een vermakelijk tussendoortje

    1. Ja, dat is het ook wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *