The DUFF is één van de leukste films die ik het afgelopen jaar heb gezien en gelukkig is deze komedie nu ook op Netflix te vinden!

theduff001Waar gaat The DUFF over?
Bianca, gespeeld door de charmante Mae Whitman, komt erachter dat zij de DUFF is van haar vriendinnengroep, ofwel de ‘designated ugly fat friend’. Hoewel haar populaire buurjongen Wesley (Robbie Amell) uitlegt dat dat niet per se betekent dat ze lelijk of dik is, maar alleen in vergelijking met haar populaire vriendinnen, stort haar wereld in. Ze vraagt Wesley om hulp om van haar DUFF label af te komen.

Waarom is The DUFF een Netflix aanrader?
The DUFF lijkt misschien op een domme tienerkomedie, maar de film gaat op een bedachtzame manier om met het concept van de ‘DUFF’. Wat de film probeert te zeggen is dat iedereen wel iemands DUFF is. Het maakt niet uit hoe knap of populair je bent, er zal altijd wel iemand zijn die weer knapper of populairder is. En dat is oké als je maar tevreden bent met jezelf.

Mae Whitman speelt een sterke hoofdrol en zij heeft veel chemistry met Robbie Amell. Verder zijn er prima bijrollen van Allison Janney, Skyler Samuels, Bella Thorne en Ken Jeong.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Ik vond deze film een stuk leuker dan ik had gedacht, dus naar mijn mening zeker ook een Netflix tip 🙂

  2. Op het eerste gezicht lijkt het inderdaad een 13 in een dozijn Amerikaanse tienerkomedie te zijn, maar je recensie maakt me nu wel benieuwd!

    1. The DUFF bevat wel wat meer intelligentie dan de meeste Amerikaanse tienerkomedies. 🙂

  3. Bedankt voor de filmtip want afgaande op de cover zou dit niet een film zijn die ik snel op zou zetten. Hij staat in ieder geval op mijn watchlist nu!

    1. Graag gedaan. Ben benieuwd wat je van de film vindt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *