poster-theneondemonDe 16-jarige Jesse (Elle Fanning) wil graag model worden en verhuist naar Los Angeles. Ze wordt al snel door de fashion industrie omarmd, maar de overige modellen zijn jaloers op haar natuurlijke schoonheid en jeugd.

Beoordeling
Ik was niet zo’n fan van Nicolas Winding Refns Drive en na het zien van zijn The Neon Demon denk ik niet dat zijn werk iets voor mij is. The Neon Demon is weird. Heel weird. Het is een visueel prachtige film geworden.. en dat was het. Recent noemde ik I Am the Pretty Thing That Lives in the House echt een gevalletje van style over substance en hetzelfde denk ik over The Neon Demon. Misschien heeft het wel een diepgaande betekenis en is het een sluwe verwijzing naar de mode industrie waar alles om uiterlijk lijkt te draaien, maar voor mij werkt het niet. Corruptie van onschuld is een bekend thema en The Neon Demon voegt hier niets aan toe. Het soortgelijke Starry Eyes vind ik persoonlijk beter, want in die film wordt naar de bizarre ontknoping opgebouwd terwijl Winding Refn.. nou, ik weet eigenlijk niet wat hij hier probeert te doen. Shockeren? Walging oproepen? Mij met een leeg gevoel achterlaten?

In de onschuldig ogende Elle Fanning heeft Winding Refn wel een prima leading lady gevonden. Jena Malone speelt een sterke bijrol. Bella Heathcote en Abbey Lee vond ik niet zo overtuigend spelen. Keanu Reeves heeft een random bijrol, maar ik kon het wel waarderen. Nieuwkomer Karl Glusman maakt indruk als vriend van Jesse.

Conclusie
The Neon Demon is visueel prachtig, maar inhoudelijk heb je hier niets te zoeken. Houd je van weird dan is dit een film voor jou!

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Drive kon mij wel bekoren, waardoor ik wel benieuwd ben naar deze. Zijn tweede, Only god forgives, vond ik al heel wat minder… Maar ik blijf benieuwd.

  1. Misschien spreekt het je wel meer aan! 🙂

 2. *** SPOILER ***

  Wat ik eruit haalde was Jesse’s strijd tegen zichzelf. Zij is dan ook alle personages met als uitkomst dat haar duistere kant uiteindelijk toch wint… 😉 Maar het klopt. De film is weird.

  1. Haha dat haalde ik er niet helemaal uit. Wel dat ze consumed was door de dark side. Letterlijk. :p

   1. Ja, ze wordt door haar eigen duistere ik opgegeten. Maar dat is dan weer symbolisch bedoeld. Ja, je kunt er 100 theorieën op loslaten denk ik 🙂

 3. Ik had echt een soort Black Swan verwacht, maar haalt echt niet hetzelfde nivo

 4. […] Ellie Bamber en Isla Fisher maken indruk met hun bijrollen. Karl Glusman lijkt na rollen in The Neon Demon en nu Nocturnal Animals wel een acteur om in de gaten te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *