estafetterace-actricesNet toen ik me begon af te vragen wat er met de beste actrices estafette race was gebeurd, kreeg ik een berichtje van Joachim van Fresh Bananaz of ik het stokje wilde overnemen. Tuurlijk! Al kreeg ik vervolgens meteen last van stress, want wie streep ik van het lijstje af en wie voeg ik toe?!

Het idee:
Wat is het idee achter deze estafette race? Nostra van DeFilmkijker.com stelde een lijst op van de actrices die volgens hem de beste zijn. Aan het einde van zijn artikel, gaf hij het stokje door aan Screendependent die vervolgens het stokje weer gaf aan Fresh Bananaz. Nu mag ik één actrice uit de lijst halen en een nieuwe actrice toevoegen die volgens mij in het lijstje thuishoort en mijn keuzes moet ik onderbouwen.

Aan het einde van de post wordt het stokje weer doorgegeven aan een volgende blogger. Dat betekent dat deze estafette nog een tijd door kan gaan waarbij er een lijst ontstaat waarover er min of meer consensus is dat dat de beste acteurs zijn.

De regels:
• Wanneer een blogger de update publiceert en jou het stokje overhandigt heb je precies een week om jouw update van de lijst te plaatsen (het liefst zo snel mogelijk natuurlijk, het is per slot van rekening een race). Lukt dit niet, dan ben je gediskwalificeerd en moet een andere blogger worden genomineerd
• Gebruik het logo van deze estafette race in je post en link naar dit bericht. Nostra blijft deze updaten zodat je alle gerelateerde artikelen kan vinden (een link naar het artikel van degene wie je het stokje kreeg is overigens ook makkelijk voor je lezers)
• Je kan alleen een artikel plaatsen als je daadwerkelijk gekozen bent als de volgende in de race

Deze 9 actrices mogen blijven:

breakfastattiffanysAudrey Hepburn
Wie houdt er niet van Audrey Hepburn? Eén van de beste actrices aller tijden en een geweldig style icoon.

cateblanchettCate Blanchett
De prachtige Cate Blanchett maakt sinds haar doorbraak met Elizabeth alleen maar steeds meer indruk (en verdient er ook nog eens Oscars mee).

stillalice001Julianne Moore
Julianne Moore won vorig jaar eindelijk haar eerste Oscar. Al jaren speelt ze prachtige rollen die haar veelzijdigheid laten zien. In een industrie waar vrouwen boven een bepaalde leeftijd steeds minder gevraagd en gewaardeerd worden, weet Moore heel goed hoe ze aan de top moet blijven.

marilynmonroeMarilyn Monroe
Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een film van Marilyn Monroe gezien, maar ik ga deze legendarische actrice om die reden niet van het lijstje schrappen.

merylstreepMeryl Streep
Moet ik echt nog een reden geven waarom Meryl Streep mag blijven staan? Deze dame heeft 19(!) Oscar nominaties en 3 keer ging ze met een beeldje naar huis. Om eerlijk te zijn heb ik wel het gevoel dat zij wat makkelijker nominaties krijgt omdat zij Meryl Streep is, maar goed, ze heeft al vaak genoeg laten zien wat ze in huis heeft.

katewinsletKate Winslet
Kate Winslet is nooit één van mijn favorieten geweest, maar ik moet toegeven dat ze een sterke actrice is. Dat liet ze op jonge leeftijd al zien in Peter Jacksons Heavenly Creatures.

marioncotillardMarion Cotillard
Ik heb niet veel van Marion Cotillards werk gezien, maar tot nu toe vind ik haar altijd wel een interessante presence hebben. En ik geloof mijn collega bloggers die zich regelmatig enthousiast uiten over deze Oscar-winnares.

portman-blackswanNatalie Portman
Natalie Portman maakte op jonge leeftijd al indruk met mooie rollen in Léon en Beautiful Girls. Maar haar rol als ballerina Nina in Black Swan is toch wel één van mijn favoriete performances of all time. Genoeg reden dus om Natalie op het lijstje te houden.

thedanishgirl-vikanderAlicia Vikander
Alicia Vikander is een goede actrice, maar om haar nu al op dit lijstje te zetten? Jeetje. Omdat zij dankzij haar rol in Ex-Machina wel een blijvende indruk heeft gemaakt, laat ik haar staan en schrap ik onderstaande dame van het lijstje die helaas nog nooit indruk op mij heeft gemaakt.

tildaswintonWe nemen afscheid van: Tilda Swinton
Tilda Swinton speelde een sterke rol in We Need to Talk About Kevin, maar om nou te zeggen dat ze met die performance een blijvende indruk op mij heeft achtergelaten? Nee. Ook rollen in Snowpiercer, The Deep End en The Grand Budapest Hotel deden mij niets. Haar Oscar-winnende rol in Michael Clayton heb ik niet gezien dus misschien ging het daar voor mij mis.

amyadams003Ik voeg toe: Amy Adams
Amy Adams heeft inmiddels 5 Oscar-nominaties (Junebug, Doubt, The Fighter, The Master en American Hustle) op haar naam staan, maar heeft helaas nog nooit gewonnen. Geef het tijd, want zolang grote namen als Denis Villeneuve, Tom Ford en Paul Thomas Anderson met haar willen werken komt het vast goed. Dat Amy veelzijdig is heeft ze al vaak genoeg laten zien (en horen want ze kan ook nog eens zingen). Vol overgave speelde ze Disney prinses Giselle in Enchanted, maar net zo makkelijk speelde ze crime scene schoonmaakster Rose in Sunshine Cleaning. Oh en alleen dankzij Amy heb ik het matige Man of Steel kunnen afkijken. Ik kijk erg uit naar haar volgende film: thriller Nocturnal Animals met Jake Gyllenhaal draait vanaf 1 december in de bios!

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Jessica van Reviews & Roses. Ik ben zeer benieuwd naar jouw keuzes! Je hebt een week de tijd om jouw top 10 online te zetten. Succes!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

13 Reacties

 1. Jammer dat je Tilda Swinton verwijdert want dat is echt wel een steengoede actrice, maar ja, wie moet je verwijderen? Amy Adams vind ik dan weer een terechte toevoeging. Al mis ik wel echte grootheden als Katharine Hepburn, Ingrid Bergman, enz.

  1. Ja, dat snap ik. Ik ben zelf niet zo bekend met hun werk vandaar dat ik voor een hedendaagse actrice ben gegaan. Ben benieuwd wie jij zal toevoegen!

 2. Het duurde even helaas en heb helaas iemand moet diskwalificeren, maar gelukkig dat het stokje weer opgepakt is 🙂

  Zelf zou ik Swinton niet van de lijst hebben gehaald omdat zij op mij altijd wel indruk maakt, maar het is jouw beurt dus daar kan ik helaas niets aan doen. Kan me echter wel helemaal vinden in Adams, vandaag haar nog gezien in Arrival en wat weet zij op voortreffelijke wijze uit te beelden wat er allemaal in haar karakters omgaat.

  1. Ik heb Arrival nog niet gezien, maar ben wel benieuwd geworden 🙂

 3. Ik kan jouw keuze zeker begrijpen. Als ze er bij jou niet af was gegaan, was ze bij mij misschien wel van de lijst verwijderd. Ik zal even goed nadenken wie ik ga toevoegen, ik heb het idee dat ik deze keuze moeilijker ga vinden dan bij de mannen. :p

  1. Je maakt me erg nieuwsgierig! 😀

 4. Ik kan Amy Adams beter begrijpen dan een paar andere namen in de lijst. Tilda Swinton eruit snap ik ook wel. Benieuwd wie Jessica eruit gaan knikkeren!

  1. Ik ook! En ben ook benieuwd wie jullie later gaan schrappen en toevoegen ?

 5. […] acteurs estafette race? Er is er nu ook één voor actrices gestart en ik ben genomineerd door Be Cool, Sodapop! Voor diegenen die niet weten wat het inhoudt, leg ik het hieronder nog weer even […]

 6. […] Screendependent; Fresh Bananaz; Be Cool, Sodapop; Reviews & Roses; Sim’s Cup of Tea; Mcurl; Readalong; Miss Movie; De Protagonisten; […]

 7. […] het gemak zet ik alle eerdere bijdragen nog even op een rijtje: Screendependent, Fresh Bananaz, Be Cool, Sodapop, Reviews & Roses, Sim’s Cup of Tea, Mcurl, Readalong, Miss Movie, De Protagonisten, […]

 8. […] geen nominatie voor haar verwacht en dat zeg ik als grote Amy supporter (ze was mijn keuze voor de Beste Actrices estafette race!). De Academy is best eigenzinnig en ik zag die nominatie voor Isabelle Huppert al aankomen. De […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *