In Drive speelt Ryan Gosling een naamloze stuntman die bijverdient als bestuurder van een vluchtauto voor criminelen. Hij heeft een oogje op buurvrouw Irene (Carey Mulligan, Never Let Me Go), maar helaas, haar man Standard (Oscar Isaac, Sucker Punch) komt net uit de gevangenis. Standard is mensen nog geld schuldig en Gosling biedt hem zijn hulp aan bij een overval die hij moet plegen.

Beoordeling
Drive wordt gezien als een actiefilm uit de jaren ‘80. Als kind uit de jaren ‘80 heb ik er misschien toch een ander beeld bij wat daar precies mee wordt bedoeld. Na een sterke opening valt de film een beetje tegen. Van een film die Drive heet, had ik wel wat meer actie verwacht, maar goed, dan maar Fast Five nog een keer kijken. Geweld is er in ieder geval genoeg.

De altijd goede Gosling speelt een subtiele rol als de niet zo spraakzame ‘Driver‘. Helaas is hij gekoppeld aan de verveeld uit haar ogen kijkende Mulligan, wat de twee een saai paar maakt om naar te kijken. Ik snap dat we niet altijd Michelle Williams naast Gosling kunnen zetten, maar dit was een mooie rol voor haar geweest. De bijrollen van Bryan Cranston en Albert Brooks zijn goed.

Conclusie
Visueel een mooie film met goede acteerprestaties. Af en toe is de film wat trager dan verwacht.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] Ik was niet zo’n fan van Nicolas Winding Refns Drive en na het zien van zijn The Neon Demon denk ik niet dat zijn werk iets voor mij is. The Neon Demon […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *