Wanneer zijn moeder ziek blijkt te zijn, keert John (John Krasinski) voor het eerst sinds lange tijd terug naar zijn geboorteplaats en wordt hij geconfronteerd met de mensen die hij heeft achtergelaten.

Beoordeling
John Krasinski heeft de kantoorperikelen van The Office inmiddels al een tijdje achter zich gelaten. Acteren doet hij nog steeds: zo zien we hem later dit jaar zien als Jack Ryan in de gelijknamige televisie serie. Maar Krasinski heeft ook het regisseren weer opgepakt. In 2009 leverde hij al Brief Interviews with Hideous Men af, een klein filmpje die naar mijn weten nauwelijks release heeft gehad. Met The Hollars heeft hij wat meer succes, want deze film is nu via video on demand te bekijken.

Krasinski lijkt tijdens de opnames van Aloha goed naar regisseur Cameron Crowe te hebben gekeken, want The Hollars heeft een aardige Crowe vibe. Het verhaal is helaas niet erg bijzonder. Er zijn genoeg films over mannen die terugkeren naar hun geboorteplaats en daar geconfronteerd worden met het verleden. Zo deed Ted Demme het beter met zijn Beautiful Girls. The Hollars gaat dus geen originaliteitsprijs winnen, maar vermakelijk is de film zeker. Toch is er een puntje waar ik niet zo over te spreken ben en dat is het acteerwerk. Misschien vreemd met mensen als Richard Jenkins, Sharlto Copley en Anna Kendrick in de cast. Deze drie acteurs komen hier niet tot hun recht. Ik weet niet of het aan het script ligt of aan Krasinski als regisseur, maar ze presteren hier opvallend ondermaats. Margo Martindale doet het als moeder van John beter, net als Mary Elizabeth Winstead die helaas maar één scène heeft. Charlie Day vind ik normaal vermakelijk, maar ook hij lijkt hier niet op zijn plek.

Conclusie
The Hollars is vermakelijk, maar biedt weinig nieuws en het acteerwerk is opvallend ondermaats.

Tags: , , , , , , , ,

7 Comments

 1. Patricia

  15 januari 2017 at 17:56

  Hmm.. klinkt niet als iets waar ik heel blij van ga worden 🙂

  1. Gwen

   22 januari 2017 at 17:31

   Dan gewoon aan je voorbij laten gaan 😉

 2. Nostra

  18 januari 2017 at 21:16

  Jammer met zulke acteurs, want dat zijn er een paar waar ik echt van kan genieten (Jenkins en Copley)

  1. Gwen

   22 januari 2017 at 17:31

   Ja, dat vond ik ook. :/

 3. Riinyosa81

  20 januari 2017 at 17:26

  Ik heb een zwak voor de innemende Krasinski die eerlijk gezegd weinig verkeerds kan doen bij me. Alleen daarom ben ik al benieuwd naar deze titel.

  1. Gwen

   22 januari 2017 at 17:31

   Dan zou ik deze film zeker een kans geven! 🙂

 4. […] dit in hem had is een verrassing. Zijn eerdere regie pogingen Brief Interviews with Hideous Men en The Hollars lieten weinig indruk achter, maar met deze innovatieve horror weet hij zeker indruk te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *