Twee jaar nadat ze werd aangevallen door een patiënt, probeert psychiater Jane Mathis (Vinessa Shaw) haar leven weer op te pakken. Ze neemt een nieuwe getraumatiseerde patiënt (Kevin Rahm) aan, maar gedurende de behandeling komen herinneringen aan haar eigen trauma weer naar boven.

Beoordeling
Netflix heeft onlangs weer een Netflix original online gezet: thriller Clinical. Persoonlijk vind ik dit één van hun betere originals tot nu toe. De spanning wordt goed opgebouwd. Je krijgt steeds meer te weten over Janes trauma en de patiënte die haar heeft aangevallen. Hierdoor weet de film je aandacht goed vast te houden. Daarnaast wordt Jane sterk neergezet door de sympathieke Vinessa Shaw, die we nog kennen van The Hills Have Eyes remake. Toevallig wordt Shaw hier herenigd met haar Hills Have Eyes collega Aaron Stanford die in Clinical haar vriend speelt. Stanford is goed met het juiste materiaal, maar krijgt hier helaas vrij weinig te doen.

Het is jammer dat schrijver/regisseur Alistair Legrand (The Diabolical) het nodig vond om een “twist” in het verhaal te gooien, want na deze twist verandert totaal de toon van de film. Vervolgens eindigt Clinical als een dertien in dozijn horror/thriller en daarmee doet Legrand zijn film echt tekort.

Conclusie
Ondanks het teleurstellende einde is Clinical zeker de moeite waard.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Toch heb ik het idee dat Netflix beter is in het maken van series, dan in films. Zijn allemaal van die net niet films, net als bij HBO ook vaak het geval is. doe mij dan maar lekker VOD met een film die in de bioscoop heeft gedraaid. Toch klinkt deze nog wel interessant, al vind ik het volgens jou voorspelbare einde dan wel jammer.

  1. Ik ben het met je eens, maar wie weet lukt het ze nog wel om een goede af te leveren. Met Clinical zijn ze al aardig op weg. 🙂

 2. Ik heb ‘m toegevoegd aan de watchlist. Binnenkort maar eens een kans geven.

  1. Ben benieuwd wat je ervan vindt. 🙂

 3. Niet een film die ik direct ga kijken, maar Netflix timmert wel goed aan de weg.

  1. Ja, ben blij dat ze met steeds meer originele content komen. 🙂

 4. Toegevoegd aan de watchlist. Deze week maar eens voor gaan zitten.

  1. Ben benieuwd wat je van de film vindt. Zou het niet zo’n hoge prioriteit geven hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *