Sook-Hee (Tae-ri Kim) is een jonge dievegge die wordt aangenomen als dienstmeisje van de rijke Hideko (Min-hee Kim). Ze neemt het baantje aan in opdracht van een oplichter (Jung-woo Ha) die op het fortuin van Hideko uit is.

Beoordeling
Chan-wook Park gaf ons eerder de moderne klassieker Oldboy en een persoonlijke favoriet van mij, het mysterieuze Stoker. Met The Handmaiden levert hij opnieuw een sterke en veelgeprezen film af. De film is gebaseerd op het boek Fingersmith van Sarah Walters, alleen is de setting verplaatst van het Victoriaanse tijdperk naar jaren ’30 Korea, ten tijde van de Japanse bezetting. Ik snap dat Park zich aangetrokken voelde tot het verhaal, want het past qua toon zeker bij zijn eerdere werk. Verwacht hier dan ook geen saai drama. The Handmaiden is erotisch, broeierig, soms gewelddadig en zit vol verrassende wendingen. Ook het acteerwerk van de hoofdrolspeelsters is dik in orde.

Conclusie
Lees niet teveel over The Handmaiden, maar laat je door Chan-wook Parks nieuwste film verrassen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Goed hé:) Stoker is ook een bescheiden favoriet van mij.

    1. Leuk om te horen dat iemand anders Stoker ook goed vindt (of überhaupt heeft gezien). 🙂

  2. […] Handmaiden | RECENSIE Met: Tae-ri Kim, Min-hee Kim Sook-Hee (Tae-ri Kim) is een jonge dievegge die wordt aangenomen als […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *