Sook-Hee (Tae-ri Kim) is een jonge dievegge die wordt aangenomen als dienstmeisje van de rijke Hideko (Min-hee Kim). Ze neemt het baantje aan in opdracht van een oplichter (Jung-woo Ha) die op het fortuin van Hideko uit is.

Beoordeling
Chan-wook Park gaf ons eerder de moderne klassieker Oldboy en een persoonlijke favoriet van mij, het mysterieuze Stoker. Met The Handmaiden levert hij opnieuw een sterke en veelgeprezen film af. De film is gebaseerd op het boek Fingersmith van Sarah Walters, alleen is de setting verplaatst van het Victoriaanse tijdperk naar jaren ’30 Korea, ten tijde van de Japanse bezetting. Ik snap dat Park zich aangetrokken voelde tot het verhaal, want het past qua toon zeker bij zijn eerdere werk. Verwacht hier dan ook geen saai drama. The Handmaiden is erotisch, broeierig, soms gewelddadig en zit vol verrassende wendingen. Ook het acteerwerk van de hoofdrolspeelsters is dik in orde.

Conclusie
Lees niet teveel over The Handmaiden, maar laat je door Chan-wook Parks nieuwste film verrassen.

Tags: ,

3 Comments

 1. Tim Bouwhuis

  29 juli 2017 at 14:06

  Goed hé:) Stoker is ook een bescheiden favoriet van mij.

  1. Gwen

   5 augustus 2017 at 16:57

   Leuk om te horen dat iemand anders Stoker ook goed vindt (of überhaupt heeft gezien). 🙂

 2. […] Handmaiden | RECENSIE Met: Tae-ri Kim, Min-hee Kim Sook-Hee (Tae-ri Kim) is een jonge dievegge die wordt aangenomen als […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *