31dagen-asabovesobelowOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #16: As Above, So Below (2014)
Met: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge
Regisseur: John Erick Dowdle

Het verhaal
Scarlett (Perdita Weeks) is geobsedeerd door de legendarische Philosopher’s Stone, ofwel Steen der wijzen. Samen met haar cameraman (Edwin Hodge), vertaler (Ben Feldman) en 3 Franse verkenners gaat ze de catacomben van Parijs in op zoek naar deze illustere steen. Wat ze daar aantreffen is veel erger dan ze hadden verwacht.

asabovesobelow001Wat is er aan de hand?
De meeste horror komt van de claustrofobische setting.

Waarom een aanrader?
As Above, So Below voelt as een frisse wind in het huidige horror landschap. Films over geesten en bezetenheid zijn helemaal happening (denk aan The Conjuring) en ook al heeft As Above, So Below daar een vleugje van weg, het doet meer aan The Descent denken dan iets anders door het beklemmende sfeertje dat regisseur John Erick Dowdle zo goed weet neer te zetten. Maaruh, verwar deze film alsjeblieft niet met het enigszins vergelijkbare The Pyramid, want die film is echt niet de moeite waard.

Voor wie?
Voor de horror fan die houdt van een beklemmend sfeertje.

Waar?
As Above, So Below is verkrijgbaar op dvd en te zien via Pathé Thuis.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *