Computer hacker Lisbeth Salander (Claire Foy) komt oog in oog te staan met haar doodgewaande zus Camilla (Sylvia Hoeks) en raakt verstrikt in een gevaarlijk web.

Beoordeling
The Girl in the Spider’s Web behoort niet tot de originele Millennium trilogie van Stieg Larsson. Na zijn overlijden nam David Lagercrantz het stokje over en schreef Spider’s Web. Ik heb de boeken nooit gelezen en alleen David Finchers versie van The Girl with the Dragon Tattoo gezien dus ik ging er vrij blanco in. Spider’s Web begint sterk met een flashback van de jeugd van Lisbeth en Camilla, waarbij Lisbeth weet te ontsnappen aan de mishandelingen van hun vader. Camilla blijft achter ondanks de smeekbedes van de jonge Lisbeth om met haar mee te gaan. Erg laat in de film duikt Camilla pas weer op en dit zou een schokkend moment moeten zijn ware het niet dat haar terugkeer in de trailer te zien was. De verstoorde relatie van de twee zussen is wat de film nog een beetje interessant maakt, want Spider’s Web is met vlagen zelfs The Snowman levels van slecht. Het verhaal is in de kern vrij standaard, maar wordt aangekleed met behoorlijk wat onzinnigheid. Ook de motivatie van Camilla zorgde voor wat oogrollen van mijn kant. Gelukkig speelt Claire Foy goed zoals we van haar gewend zijn. Onze Sylvia Hoeks zit eigenlijk maar vrij kort in de film en heeft niets om mee te werken.

Beoordeling
The Girl in the Spider’s Web is een onzinnige actie thriller. Het verhaal van Lisbeth en Camilla had potentieel, maar is nauwelijks uitgewerkt.

Tags: , , , ,

4 Comments

 1. Daan

  5 november 2018 at 11:28

  Ik heb buiten de originele trilogie ook geen enkel ander boek in die serie gelezen. Na jouw (en andere) recensies kan ik deze ook met een gerust hart links laten liggen in de bioscoop!

  1. Gwen

   8 november 2018 at 19:38

   Haha you’re welcome. En idd, genoeg andere dingen te zien!

 2. Nostra

  5 november 2018 at 14:03

  Heb de originele trilogie en de remake gezien, die ik wel interessant vond om te kijken. Deze trekt me totaal niet en je recensie maakt het geen titel waarvan ik het gevoel heb dat ik ‘m echt moet gaan zien.

  1. Gwen

   8 november 2018 at 19:39

   Nee, ik denk niet dat je iets mist als je deze film overslaat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *