poster-thecaptiveOp 9-jarige leeftijd verdween Cassandra uit de auto van haar vader Matthew (Ryan Reynolds) toen hij even een winkel binnenstapte om een taart te kopen. Nu acht jaar later zijn er aanwijzingen dat Cassandra nog leeft en doet Matthew er alles aan om haar te vinden terwijl een rechercheur (Scott Speedman) nog steeds denkt dat Matthew iets te maken heeft met haar verdwijning.

Beoordeling
Regisseur Atom Egoyan had in de jaren ’90 veel succes met de films Exotica en The Sweet Hereafter. De laatste jaren waren minder succesvol met films als Chloe en Devil’s Knot. Ook met The Captive laat Egoyan zien dat hij zijn succes niet weet te herpakken. Het verhaal van The Captive is vrij simpel. Het verhaal wordt (helaas) niet chronologisch verteld. Dit voelt als een onnodige gimmick om de film artistieker te maken dan het in werkelijkheid is. En ik gebruik het woord ‘gimmick’, omdat Egoyan dit woord zelf ook meerdere malen gebruikt in de film en ik het een bijzonder passend woord vind voor wat hij hier probeert neer te zetten.

Ryan Reynolds speelt een sterke rol als de door verdriet gebroken vader van Cassandra die ondanks dat vastberaden is om zijn dochter te vinden. Hopelijk zorgt de upcoming Deadpool film voor de comeback die hij verdient. Mireille Enos van The Killing speelt de vrouw van Matthew en moeder van Cassandra. Haar rol is niet zo goed uitgewerkt. Ze is vooral boos dat Matthew hun dochter uit het oog had verloren. Ik ben niet zo’n fan van het acteerwerk van Enos, ook in The Killing niet. Ik denk dat een andere actrice ook meer met deze rol had kunnen doen. Rosario Dawson (Sin City), Scott Speedman (ook in de Egoyan film Adoration) en Kevin Durand (Devil’s Knot) kan ik altijd wel waarderen. Dawson speelt een prima rol als Nicole, één van de rechercheurs. Haar rol is ook beter uitgewerkt dan die van Speedman. Speedmans personage Jeffrey heeft vanaf het begin al een hekel aan Matthew, omdat hij hem doet denken aan iemand uit zijn verleden. Hier horen we verder nooit meer iets over, waardoor de motieven van zijn personage onduidelijk blijven. Durand heeft een creepy bijrol, maar meer dan creepy zijn hoeft hij niet te doen, want ook zijn personage is helaas niet goed uitgewerkt.

Conclusie
Al met al heb ik me toch prima vermaakt met The Captive dankzij de goede cast.

rating-3halfstars


The Captive is nu te huur en te koop.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Ik hou er wel van als verhalen niet chronologisch worden verteld en zie het zelf niet als een gimmick. Leuk om te lezen dat je er uiteindelijk wel van hebt kunnen genieten.

    1. Als het goed gebruikt wordt, zoals in bijv. Enemy, dan zie ik het ook niet als een gimmick. Maar hier voegde het naar mijn gevoel niets toe aan het verhaal.

  2. Relatief grote cast maar ik had nog niet eerder van deze film gehoord. Ik wordt er niet echt enthousiast van nu ik lees dat Egoyan de regisseur van dienst is. Wat heeft die zijn eigen reputatie de laatste jaren ten grabbel gegooid zeg.

    1. Dat is zeker zonde idd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *