riddick001Gisteravond zat ik met vriendlief de film Riddick (2013) te kijken met Vin Diesel in de titelrol. Riddick is het derde deel in deze franchise na Pitch Black (2000) en The Chronicles of Riddick (2004). In het eerste half uur van de film is Diesel vrijwel alleen in beeld op één scène na met Karl Urban, die terugkeert als zijn personage uit het tweede deel. Ik vond het totaal niet boeiend om naar Diesel te kijken met zijn monotone, slaapverwekkende voiceover. Ik zat steeds te hopen dat er andere mensen in beeld zouden komen, zodat ik niet alleen naar hem hoefde te kijken en luisteren. Helaas werd het er in zijn scène met Urban niet beter op, want Diesel acteerde slecht. Urban overigens ook, dus het kan met het script te maken hebben. Vervolgens had ik de volgende gedachtes:

1) Vin Diesel is niet in staat om een film te dragen.
Diesel is in mijn ogen een beperkte acteur zonder charisma. Dwayne Johnson is een vergelijkbare acteur, maar hij heeft wel charisma, waardoor hij entertainend is om naar te kijken. Alleen met The Fast & The Furious films heeft Diesel succes gehad de afgelopen jaren. Hoewel Guardians of the Galaxy een groot succes was, heeft dit niet met de aanwezigheid van Diesel te maken. The Chronicles of Riddick was een behoorlijke flop. De enige reden waarom er een derde Riddick film gemaakt is, is omdat Diesel dit zelf graag wilde en niet omdat het publiek er op zat te wachten.

Acteurs die wel met succes een film (grotendeels) alleen wisten te dragen: Tom Hanks in Cast Away, Ryan Reynolds in Buried, James Franco in 127 Hours en Sandra Bullock in Gravity. En dan heb ik het niet zozeer over box office succes, maar dat de film interessant blijft om naar te kijken ook al is er maar één persoon in beeld. Je kan opperen dat deze projecten van betere kwaliteit zijn dan de Riddick films, maar in hoeverre was Cast Away een succes geweest met Vin Diesel in de hoofdrol?

2) Vin Diesel heeft verdomd veel geluk dat The Fast & The Furious een succesvolle franchise is geworden.
Hij is deel van een ensemble cast, waardoor de films niet op hem leunen. Hij lijkt door het grote succes een A-list ster. En met zijn F&F geld kon hij zijn passie project Riddick financieren.

Wat vind jij van Vin Diesel?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Ben het niet met je eens dat hij geen leading man kan zijn. Xxx (actiefilm) vond ik bijvoorbeeld erg vermakelijk en in een film als Find Me Guilty liet hij een andere kant van zichzelf zien.

  1. Ik heb beide films niet gezien.

   1. Zou dan in ieder geval Find Me Guilty aanraden en alhoewel het misschien geen hoofdrol is, is Boiler Room zeker de moeite waard.

    1. Boiler Room heb ik jaren geleden gezien, maar ik kan me er weinig van herinneren. Het is niet dat ik anti Vin Diesel ben. Ik vind hem prima te verteren in zijn bijrol in Saving Private Ryan en de F&F films. Alleen vind ik hem in een hoofdrol als acteur niet pakkend genoeg. Maar misschien verander ik met Find Me Guilty wel van gedachte. Ik had nog nooit van deze film gehoord.

 2. Ik ben het helemaal met je eens. Als Vin Diesel kan acteren dan kan ik het ook. Vin Diesel is eigenlijk een actieheld die de ‘oude garde’ zoals Arnold en Sylvester moet doen vergeten. Die konden beide ook niet acteren maar hadden/hebben wel flair. Dwayne Johnsons heeft dat inderdaad wel, maar kan ook niet acteren. Hij is daarentegen wel grappig, iets wat Vin ook niet is. Eerlijk is eerlijk, ik kijk niet veel films met Vin, dus helemaal objectief ben ik niet.

  1. Goede vergelijking idd met Arnold en Sylvester.

 3. Dat Diesel inderdaad geen leading man is maak je zelf duidelijk door hem te vergelijken met Dwayne Johnson die over heel wat meer charisma beschikt.

  Find Me Guilty en Boiler Room zijn geen onaardige films maar ik zou Diesel hier niet de credits voor willen geven. Ik kan me nl ook geen scène met hem herinneren die er echt uit springt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *