Denver, 1978. Finney Blake (Mason Thames) is het volgende slachtoffer van ’the Grabber’ (Ethan Hawke), een sadistische kidnapper. Hij ontwaakt in een afgesloten kelder, waar een oude, kapotte telefoon aan de muur hangt. Finney ontvangt mysterieuze telefoontjes van de eerdere slachtoffers die hem proberen te helpen om aan hetzelfde lot te ontsnappen.

Beoordeling
The Black Phone is een horrorfilm, maar doet sterk denken aan een coming-of-age film à la It (2017) of Stand By Me. Misschien niet vreemd als je bedenkt dat de film is gebaseerd op een short story van Joe Hill, zoon van Stephen King die natuurlijk verantwoordelijk is voor de eerder genoemde werken.

Het verhaal is al interessant genoeg zonder dat Finney in handen van ’the Grabber’ valt. Thuis loopt het niet lekker met zijn alcoholische vader (Jeremy Davies) en op school wordt hij gepest. Gelukkig krijgt hij steun van zijn zusje Gwen (Madeleine McGraw). Ook komt goede vriend Robin (Miguel Cazarez Mora) voor hem op totdat Robin zelf verdwijnt. Dit zorgt al voor een sterke basis voor de film. Gelukkig stelt het horror gedeelte ook niet teleur als je je realiseert dat The Black Phone niet een film is die het moet hebben van jump scares. De horror komt voort uit de hopeloze situatie van Finney en de wetenschap van wat zijn voorgangers hebben moeten doorstaan. Ethan Hawke is erg creepy als ’the Grabber’. De film doet er goed aan zijn personage mysterieus te houden, want dat maakt hem ook enger. De gehele cast, inclusief kids, speelt overigens goed.

Qua stijl doet The Black Phone denken aan regisseur Scott Derricksons eerdere horror hit Sinister. Er heerst een zelfde soort creepy sfeer in de film en de flashbacks doen denken aan de duistere home movies in Sinister. De aanwezigheid van Hawke en James Ransone maakt het plaatje natuurlijk compleet.

Enige minpunt zou ik de verhaallijn van Gwen noemen. Zij heeft voorspellende dromen over de situatie van Finney, maar om eerlijk te zijn voegt het niet veel toe.

Conclusie
Ethan Hawke is erg creepy in de geslaagde coming-of-age horror The Black Phone.
The Black Phone is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *