poster-session9Vijf mannen – onder leiding van Gordon (Peter Mullan) – worden ingehuurd om asbest te verwijderen in een verlaten inrichting voor psychiatrische patiënten. Gordon zegt de klus te kunnen klaren binnen een week wat voor hoge werkdruk en spanning zorgt binnen zijn team. Eén van de mannen vindt oude opnames van de therapie sessies van een patiënte genaamd Mary. Ondertussen lopen de spanningen hoog op.

Beoordeling
Session 9 stond al een tijdje hoog op mijn lijstje van nog te kijken horror films. Ik heb goede dingen over de film gelezen, maar nooit de kans gehad om Session 9 te kijken totdat ik het op MyPrime zag staan. Om eerlijk te zijn werd ik niet erg enthousiast van de film. Het is een trage zit, de film ziet er lelijk uit en David Caruso speelt een hoofdrol. Op zich hoeft een trage zit niet vervelend te zijn als het maar ergens naar toe werkt en naar mijn gevoel werkte Session 9 helemaal nergens heen. De informatie die we verkrijgen uit de negende sessie van Mary is niet schokkend of verrassend. De eerdere sessies maken al snel duidelijk waar dit heen gaat. Eigenlijk had de hele Mary subplot verwijderd kunnen worden en het had niets uitgemaakt voor de conclusie. Ze hadden dan alleen een andere titel moeten bedenken.

Okay, dit klinkt nu allemaal erg negatief. Zo slecht was het ook weer niet. Het is niet Cabin Fever 2 slecht. Het is eigenlijk een erg middelmatige film waar niets bijzonders aan is. Het is leuk dat ze Josh Lucas en Brendan Sexton III hebben weten te strikken voor de film. Peter Mullan doet het aardig, maar dat David Caruso er in zit.. dat blijft jammer.

Conclusie
Session 9 heeft z’n fans, maar ik vond het een trage, voorspelbare film die nergens naar toe werkt.

rating-2halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Echt een poos terug gezien, maar ik kan mij er niets meer van herinneren 🙂

    1. Dat kan ik me goed voorstellen. Het heeft ook weinig indruk op mij gemaakt.

  2. Erg tamme horrorfilm die nooit eng wil worden. Ook bij mij is er bar weinig van blijven hangen.

    1. Het is inderdaad geen enge film geworden. Helaas… :/

  3. […] Knock Knock (2015) | Band of Robbers (2015) | Session 9 (2001) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *